Голова Військового відділу УПЦ привітав військовослужбовців і ветеранів із Днем Збройних Сил України

Голова Синодального відділу Української Православної Церкви із взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин привітав військовослужбовців, працівників і ветеранів Збройних Сил України з професійним святом. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Військового відділу УПЦ.

Шановні військовослужбовці, працівники

і ветерани Збройних Сил України!

Дорогі брати і сестри!

6 грудня 1991 року Верховна Рада прийняла Закони «Про оборону України» та «Про Збройні Сили України», з того часу саме ця дата увійшла в історію сучасної Української держави як День Збройних Сил України.

Цього дня ми вшановуємо всіх, хто стояв і стоїть на захисті Батьківщини: від вкритих сивиною і увінчаних нагородами ветеранів, до молоді, яка лише нещодавно одягла військову форму.

Сьогодні Збройні Сили – це справді Армія народу, зміцнена добровольцями, підтримана коштами громадян України та з широкою підтримкою волонтерського руху.

Подвиг аж до смерті багатьох солдатів і командирів вписав нову сторінку в літопис нашого воїнства. Прошу всіх вас, дорогі брати і сестри, нині молитовно вшанувати пам’ять полеглих за територіальну цілісність нашої держави. Багато з них загинули у розквіті сил, не народили дітей, – це страшна національна трагедія! Хай Всемилостивий Господь упокоїть їх душі з праведними і сподобить їх Царства Небесного!

Дякуючи за кожен мирний день в Україні, Свята Православна Церква продовжує невтомно молитися за досягнення благословенного миру і збереження цілісності і суверенітету нашої Вітчизни.

Бажаю вам, шановні військовослужбовці, щоб Ангел Охоронець супроводжував кожного з вас під час виконання бойових завдань, щоб заступництвом Пресвятої Богородиці Господь зберіг ваші життя на радість рідним, щоб ви повернулись додому неушкодженими і далі будували своє майбутнє в мирній Україні згідно із Заповідями Божими і  гідно славили Господа і Бога нашого. Амінь.

+ Августин,
митрополит Білоцерківський і Богуславський, 
голова Синодального відділу УПЦ із взаємодії
зі Збройними Силами та іншими
військовими формуваннями України

 

Просмотров: 343

Залишити відповідь