У Канаді відкрили перший храм УПЦ

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія в Канаді відкрився прихід канонічної Української Православної Церкви на честь Різдва Пресвятої Богородиці в м. Ричмонд Хілл (регіон Великий Торонто). Це перший храм УПЦ на Американському континенті. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Раніше для того що помолитися, людям доводилося витрачати в пробках від 1 до 2 годин щоб доїхати до найближчого храму. Оскільки храм знаходиться в центрі регіону в близькому доступі до основних транспортних магістралей дістатися до храму приблизно займе до 30 хв з Торонто і 10-15 хвилин для тих хто живе в Newmarket, Aurora, Richmond Hill, Vaughan, King City.

Віруючі очікували відкриття храму і шукали підходяще місце для його відкриття в Ричмонд Хіллі понад 10 років, і Божою милістю і милістю Пресвятої Богородиці в день свята Різдва Пресвятої Богородиці багаторічні благання віруючих і пошуки були почуті і увінчалися успіхом.

Будівля храму є пам’ятником архітектури 1882 року побудови.

Перша літургія в храмі попередньо запланована на свято Хрещення Господнього 19 січня 2020 року. Прихід духовно окормляється Свято-Успенською Києво-Печерською Лаврою.

Храм знаходиться за адресою: 9550 Леслі стріт, Ричмонд Хілл, Онтаріо, Канада /9550 Leslie street, Richmond Hill, ON, Canada, що є практично центром міста Ричмонд Хілл, який в свою чергу є серцем російськомовної ком’юніті (спільноти) Great Toronto Area (GTA) – Великий Регіон Торонто).

Це перший і єдиний постійно діючий православний храм в Ричмонд Хіллі і його окрузі для російськомовного населення і тому відкриття храму є особливо знаковою подією для всього російськомовного населення GTA.

Храм має сторінку в Фейсбук: @OrthodoxToronto. Веб-сайт храму знаходиться в стадії розробки і буде доступний в січні 2020 року.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3832

Залишити відповідь