На Рівненщині юні віряни зібрали 20 тисяч гривень для онкохворої дівчинки (реквізити)

22 грудня 2019 року вихованці недільної школи при Свято-Димитрівському храмі в селі Городище Рівненської області провели благодійний концерт-ярмарок «Подаруй дитині радість» на допомогу своїй односельчанці Марті Пантух, яка бореться з онкологією. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на СПЖ.

Діти стали ініціаторами благодійного заходу, аби допомогти маленькій жительці свого села Марті Пантюх. Дівчинці потрібні дороговартісні ліки для подолання надважкого онкологічного захворювання. Як розповідає настоятель Свято-Димитрівської громади села Городище протоієрей Іоанн Ковтун, діти готувались до заходу заздалегідь, творили руками і серцем.

«Якось після уроків недільної школи до мене підійшли діти і самі запропонували зробити якусь добру справу, — розповів протоієрей Іоан Ковтун. – А оскільки Марта проживає у нашому селі, про її хворобу та проблеми з коштами чули всі, тому вирішили зробити концерт-ярмарок і віддати гроші дитині. Готуватись розпочали ще за два місяці, діти з любов’ю майстрували речі для продажу, ходили на репетиції».

Під час ярмарку вихованці недільної школи продали кілька десятків прикрас, які зробили своїми руками. За їх словами, неабиякою популярністю користувались воскові свічечки з букетиками та збанки на свячену воду. Ті, хто не був залучений до благодійної торгівлі у залі, демонстрували на сцені свої таланти.

Загалом благодійне свято тривало впродовж 2 годин і за цей час вдалося зібрати 20 тисяч гривень і 20 доларів у скриньки для пожертв.

Відвідати захід приїхав єпископ Дубенський Пимен, вікарій Рівненської єпархії УПЦ. Звертаючись до присутніх, владика зазначив, що розпочата дітьми справа надзвичайно благородна, потрібно усім дорослим підтримати та допомогти реалізувати добрий задум.

Вже майже у фіналі концерту до зали прийшла сама Марта разом зі своєю мамою. Дівчинка почуває себе не дуже добре, тому не могла бути на заході від самого початку. Зібрані кошти були передані дівчинці, від чого Марта розчулилась і всім щиро дякувала.

Марта Пантюх потребує подальшого лікування. На придбання ліків ще потрібно 102 тисячі гривень. Батьки Марти звертаються до всіх небайдужих з проханням про допомогу, аби врятувати їхню донечку, котра вже понад рік бореться з онкологією.

Реквізити: 4149437865316234 — Пантюх Андрій Миколайович.

Просмотров: 197

Залишити відповідь