Предстоятель Кіпрської Церкви запевнив духовенство Тернопілля в підтримці канонічної УПЦ

22 грудня 2019 року представники Тернопільської єпархії на чолі з митрополитом Тернопільським і Кременецьким Сергієм зустрілися з Предстоятелем Кіпрської Православної Церкви Архієпископом Кіпрським Хризостомом. Офіційна зустріч представників Церков розпочалась зі звершення Божественної літургії, яку очолив Архієпископ Хризостом. Предстоятелю Кіпрської Церкви співслужили митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, архієреї та духовенство. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт ВЗЦЗ УПЦ.

Продовжилась зустріч у резиденції Предстоятеля Кіпрської Церкви, де Архієпископ Хризостом прийняв делегацію Тернопільської єпархії УПЦ. Митрополит Сергій повідомив Архієпископа Хризостома про реальний стан справ в українському Православ’ї, особливо акцентувавши увагу на існуючому міжконфесійному конфлікті, спричиненому втручанням патріарха Варфоломія у внутрішні справи УПЦ та визнанням українських розкольників.

Архієпископ Хризостом розповів, що добре знайомий з тим, що насправді відбувається в Україні, додавши також, що поставив собі за мету максимально розповісти про це Предстоятелям інших Помісних Церков. “Я взяв на себе ініціативу. Мав спілкування з усіма Предстоятелями. Ми чекаємо і сподіваємось, що Константинопольський патріарх зрозуміє свою помилку. Інші Предстоятелі навряд чи визнають Епіфанія. Хоча і мали місце спроби натиснути на Єрусалимського Патріарха, проте він не піддався”, – підкреслив Архієпископ Хризостом.

У підсумку Предстоятель Кіпрської Церкви завірив у підтримці канонічної Української Православної Церкви, висловивши сподівання на те, що незабаром церковне питання в Україні перестане бути предметом політичного впливу.

У свою чергу митрополит Сергій, священники та віряни з України подякували Архієпископу за гостинніть та можливість спілкування. 

Нагадаємо, керуючий Тернопільською єпархією УПЦ очолює делегацію духовенства та мирян Тернопілля, яка з паломницьким візитом перебуває на Кіпрі.

22 грудня 2019 року, у 12-і роковини з дня смерті Предстоятеля Кіпрської Православної Церкви Архієпископа Хризостома І, з благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій співслужив Блаженнішому Архієпископу Нової Юстиніани і всього Кіпру Хризостому ІІ, який очолив заупокійну літію за спочилим попередником у соборі святого Іоанна Богослова в Нікосії (Кіпр). 

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 5809

Залишити відповідь