Голова Синодального відділу УПЦ у справах опіки пенітенціарної системи взяв участь у зустрічі з радниками міністра юстиції України

24 грудня 2019 року голова Синодального відділу УПЦ у справах пастирської опіки пенітенціарної системи протоієрей Віктор Яценко взяв участь у зустрічі представників Душпастирської ради з питань релігійної опіки з радниками Міністра юстиції в Адміністрації Державної кримінально-виконавчої служби України. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт УГКЦ.

У зустрічі також брали участь голова Душпастирської ради пастор Віктор Дудка, координатор тюремного служіння Всеукраїнського союзу об’єднань євангельських християн-баптистів та інші його заступники.

Учасники обговорили питання подальшої взаємодії з Міністерством юстиції щодо вдосконалення душпастирства у в’язницях.

Було вирішено утворити робочу групу з метою опрацювання “Положення про капеланство і заходи душпастирської опіки у пенітенціарних установах України”.

Визначили уніфікувати порядок відвідування капеланами та волонтерами установ попереднього ув’язнення й установ, де особи утримуються у приміщеннях камерного типу.

Крім того, забезпечити організацію і розвиток взаємодії та координації заходів душпастирського супроводу персоналу.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 334

Залишити відповідь