Прихильники «ПЦУ» намагаються зірвати Різдвяні богослужіння православним віруючим

5 січня 2020 року, у Неділю перед Різдвом Христовим, прихильники так званої «Православної церкви України» в Івано-Франківській єпархії намагаються позбавити останнього місця для молитви віруючих УПЦ, а в Кам’янець-Подільській — зірвати богослужіння у храмі. Раніше на Рівненщині зловмисники вчинили спробу вчергове підпалити будинок священника УПЦ. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

Прес-служба Івано-Франківської єпархії УПЦ нагадала, що 8 грудня 2019 року в селі Гринява Верховинського району прихильники «ПЦУ» захопили Свято-Успенський храм УПЦ.

І вже 5 січня 2020 року, представники «ПЦУ» продовжили займатися рейдерством та захопили храм на честь усіх преподобних Києво-Печерських. «Храм входив у храмовий комплекс при Успенському храмі. Рейдери вдерлися також до церковного будинку, де розміщується трапезна та недільна школа», — інформують в прес-службі.

Івано-Франківська єпархія УПЦ звернулася до органів місцевого самоврядування та правоохоронців з проханням «негайно втрутитися у ситуацію, адже на Різдво Христове представники ПЦУ позбавляють православну громаду с. Гринява останнього притулку!».

Зірвати недільне богослужіння послідовники «ПЦУ» намагалися у Свято-Успенському храмі села Велика Кісниця, Ямпільського району, Вінницької області.

«Представники «ПЦУ» на чолі зі священником новоутвореної церкви увійшли в храм та намагалися зірвати богослужіння…, — йдеться у повідомленні. — Після Божественної Літургії яку закінчив настоятель храму ігумен Пантелеймон, прихожани храму попросили священника новоутвореної Церкви та активістів «ПЦУ» вийти з храму та більше не перешкоджати звершенню Богослужіння, особливо в наступаючі дні Різдвяних свят».

У Рівненській області намагалися підпалити будинок священника УПЦ. Інцидент стався в селі Маща, Костопільського району де нещодавно прихильники «ПЦУ» намагалася захопити храм УПЦ, передає сайт vesti.ua.

Правоохоронці з’ясовують обставини чергового “церковного” інциденту в селі Маща. Як повідомляє Головне управління поліції в Рівненській області, відповідне повідомлення надійшло вранці 4 січня від 57-річного настоятеля місцевого храму, який проживає на вул. Центральній.

Встановлено, що близько 1:00 невідомий з хуліганських мотивів кинув у двір священника скляну місткість з речовиною з характерним запахом пально-мастильних матеріалів, яка від удару розбилася. Рідина розлилася, але загоряння не сталося.

З місця події вилучено уламки місткості із залишками рідини, схожої на відпрацьоване моторне масло, і клаптик паперу (за попередніми даними, від петарди). Відкрито провадження за ч.1 ст.296 Кримінального кодексу.

Як уточнює сайт СПЖ, настоятель протоієрей Даниїл Ільницький розповів, що в липні в його будинок вже “прилітав” схожий предмет, через що він тепер часто виходить у двір і прислухається до сторонніх звуків.

“Ми з матінкою розуміємо, що так на нас чинять психологічний тиск, щоб ми перестали відстоювати свою церкву. Також розуміємо, що це лише попередження, а далі можуть бути серйозні дії, тому викликали поліцію”, – зазначив він.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 873

Залишити відповідь