Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив святкове богослужіння у Феофанії (+фото)

9 січня 2020 року, у день пам’яті святого архідиякона та першомученика Стефана, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у Свято-Пантелеімонівському жіночому монастирі м. Києва (Феофанія). Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Його Блаженству співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Яготинський Серафим, архієпископ Фастівський Даміан, єпископ Білогородський Сильвестр та духовенство обителі.

За богослужінням також молилися настоятелька монастиря ігуменя Єлисавета (Андрєєва) із сестрами, паломники та парафіяни обителі.

Також цього дня вшановується пам’ять преподобного Воніфатія Київського, подвижника Пантелеімонівського монастиря, який жив у 1785-1871 роках. Він відрізнявся подвижницьким життям, благодійництвом, прозорливістю та доклав багато зусиль для облаштування монастиря. 20 лютого 2011 року з нагоди причислення до лику святих прп. Воніфатія Київського відбулись урочистості, які очолив Блаженніший Митрополит Володимир.

За Божественною літургією була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та про єдність Православної Церкви.

Наприкінці богослужіння Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав насельниць, парафіян та паломників обителі зі святом і благословив усіх присутніх.

Нагадаємо, що напередодні, 8 січня 2020 року, у день пам’яті Собору Пресвятої Богородиці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у храмі на честь Різдва Христового у районі Оболонь м. Києва.

 Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1804

Залишити відповідь