У селі Гринява на Івано-Франківщині представники «ПЦУ» захопили храмовий комплекс УПЦ

Уже другий місяць поспіль представники «ПЦУ» не допускають настоятеля і вірян громади захопленого Свято-Успенського храму УПЦ в селі Гринява Верховинського району Івано-Франківської області до звершення богослужінь у власній церкві. А напередодні Різдва Христового, 5 січня 2020 року, рейдери ще й захопили храм на честь усіх преподобних Києво-Печерських, що входить у храмовий комплекс при Успенському храмі, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Івано-Франківської єпархії.

Ще 8 грудня 2019 року прихильники «ПЦУ» захопили Свято-Успенський храм УПЦ в селі Гринява. Захоплення сталося через дві години після закінчення недільного богослужіння, коли парафіяни вже розійшлися.

Як передавав кореспондент «СПЖ», настоятелю храму протоієрею Михайлу Дутчаку стало відомо, що в сільраді зібралися близько двадцяти молодих людей, яких привезли з району. Священнику вдалося зібрати кілька парафіян, однак протидіяти приїжджим вони не змогли. Застосувавши фізичну силу, люди в камуфляжі, частина яких була в балаклавах, проникли в приміщення храму.

Відомо, що рейдери заявили, нібито громаду Української Православної Церкви перереєстрували в «ПЦУ», і тому ця структура вважає себе господарем храму.

А 5 січня 2020 року, у неділю перед Різдвом Христовим, представники «ПЦУ» продовжили рейдерське захоплення храму на честь усіх преподобних Києво-Печерських. Храм входить у храмовий комплекс при Успенському храмі. Рейдери вдерлися також до церковного будинку, де розміщується трапезна та недільна школа.

Раніше в Івано-Франківській єпархії повідомляли, що в листопаді цього року місцева влада провела незаконну реєстрацію громади УПЦ в «ПЦУ». Перереєстрація відбулася після незаконних зборів територіальної громади, на яких не були присутні представники релігійної громади УПЦ. Віруючі громади провели законні збори своєї парафії, під час яких засвідчили вірність УПЦ, проте влада вирішила, що законними були саме збори села, на яких було прийнято рішення переходу в «ПЦУ».

Слід відзначити, що в селі Гринява є недобудований храм «ПЦУ», проте аж до недавнього часу не було офіційно зареєстрованої громади цієї новоствореної релігійної організації.

За інформацією прес-служби єпархії, на цей час весь храмовий комплекс захоплений представниками «ПЦУ», настоятеля та вірян громади УПЦ не допускають до звершення богослужінь у власному храмі.

 Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 451

Залишити відповідь