Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив святкове богослужіння у Банченському монастирі (фото, відео, оновлено)

Після Літургії Предстоятель відвідав вихованців будинку-інтернату, якими опікується обитель.

14 січня 2020 року, у день пам’яті святителя Василія Великого та свята Обрізання Господнього, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Свято-Вознесенському Банченському чоловічому монастирі поблизу міста Герца Чернівецької області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Його Блаженству співслужили митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, намісник обителі архієпископ Банченський Лонгин, єпископ Шепетівський і Славутський Євсевій, єпископ Хотинський Веніамин, а також духовенство монастиря та клірики єпархії. За богослужінням молилася численна паства православної Буковини.

За Літургією була піднесена молитва про мир в Україні та про єдність Православної Церкви.

На завершення богослужіння Блаженніший владика звернувся до всіх присутніх зі словами привітання українською та румунською, і благословив усіх.

Після Божественної літургії Предстоятель відвідав вихованців дитячого будинку-інтернату у селі Молниця та оздоровчо-реабілітаційного центру при Банченському монастирі, якими опікуються братія обителі та сестри Боянського монастиря.

Діти виконали для Архіпастиря колядки та духовні пісні, а Предстоятель привітав їх зі святами, вручив кожному різдвяні подарунки та благословив.

#Банчени зустрічають свого тата – Блаженнішого митрополита Онуфрія

#Банчени зустрічають свого тата – Блаженнішого митрополита Онуфрія.

Gepostet von Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ am Montag, 13. Januar 2020

Нагадаємо, напередодні Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння у Кафедральному соборі Чернівців.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3111

Залишити відповідь