На Рівненщині у селі Будераж триває силове захоплення храму УПЦ прихильниками «ПЦУ»

Віруючі просять усіх небайдужих молитись за них.

Близько 11 години ранку 25 січня 2020 року прихильники «ПЦУ» у селі Будераж Здолбунівського району Рівненської області, за підтримки однодумців із сусідніх населених пунктів,  здійснили чергову спробу захоплення Свято-Покровського храму УПЦ. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на очевидців події.

Як розповіли віряни, штурм релігійної споруди розпочалась з вдаваної панахиди, на яку прийшли люди, які раніше ніколи не відвідували богослужіння.

Віруючі теж зійшлися до храму та до приїзду поліції впродовж години захищали свій храм від рейдерів. Правоохоронці миттєво відреагували на виклик парафіян УПЦ та відтіснили чоловіків — послідовників «ПЦУ» від дверей храму, перешкоджаючи їм зрізати замки.

На даний момент конфлікт триває. Найактивнішу участь у словесних образах віруючих канонічної церкви, за словами очевидців, беруть чотири вчительки місцевої школи.

В селі Будераж вже відбулися дві силові атаки з метою захопити храм парафії УПЦ. Віруючі просять в черговий раз усіх небайдужих помолитись за них, аби Господь допоміг відстояти храм та свої права й цього разу.

Нагадаємо, 9 лютого 2019 року на зборах парафіяльної ради релігійна громада УПЦ села Будераж більшістю голосів проголосувала за збереження вірності канонічній Церкві. 17 лютого в селі відбулися збори територіальної громади, за результатами яких парафію УПЦ «перереєстрували». 11 травня прихильники «ПЦУ» спробували захопити храм, в результаті чого виникла бійка, в яку довелося втрутитися правоохоронцям.

Друга спроба силового захоплення прибічниками «ПЦУ» Свято-Покровського храму відбулося вранці 26 жовтня 2019 року.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1203

Залишити відповідь