Священнослужителі Сумщини доставили гуманітарну допомогу мирним жителям Донбасу, священники Одещини відспівали загиблого воїна

Священнослужителі Сумської єпархії здійснили поїздку в зону ООС, доставивши гуманітарну допомогу мирним жителям с. Зайцево Донецької області і медикам-волонтерам та відспівавши воїна Олександра. А священники Одеської єпархії звершили чин погребіння загиблого українського воїна Євгена. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

За словами організатора поїздки протоієрея Олександра Петренка, голови Центру реабілітації воїнів АТО та мирних громадян, постраждалих від бойових дій на сході України, в зону ООС з архімандритом Серафимом (Панкратовим) вони виїхали, завантаживши мікроавтобус у Сумах, Охтирці і Журавному одягом і продуктами — всього близько 1.5 тонни гуманітарної допомоги. Як він додав, місцеві жителі села Зайцево, як завжди, зустріли їх дуже радо.

«Військові і місцеві жителі допомогли розвантажити автобус, після чого ми всі помолилися, спочатку заочно відспівали спочилого новопреставленого Олександра, потім відслужили молебень про мир в нашій державі. Після молебню спілкувалися з людьми, відвідали лежачих хворих. Пізніше брали інтерв’ю для майбутнього фільму про життя на лінії розмежування, про долі людей і про те, чому вони не їдуть із небезпечних місць», — розповів він.

На зворотному шляху священники Сумської єпархії також відвідали медиків-волонтерів — завезли їм два ящика мандаринів, гречку, чай, які їм передали сумські волонтери — та українського поета Миколу Джмілю.

Наступну поїздку в зону ООС священнослужителі планують здійснити приблизно через місяць.

Тим часом на Одещині, 30 січня, з благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела, благочинний Кілійського округу Одеської єпархії протоієрей Михаїл Павлишин у співслужінні священника Андрія Бондаренка звершив чин погребіння Євгена Валерійовича Щуренка, який ніс службу в зоні ООС і загинув під час виконанні військових обов’язків.

Протоієрей Михаїл висловив співчуття рідним і близьким та від імені правлячого архієрея митрополита Агафангела і від усього Кілійського благочиння. Матері загиблого була надана грошова допомога.

У всіх храмах благочиння буде піднесена посилена молитва за упокій новопреставленого воїна Євгенія.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 396

Залишити відповідь