Предстоятель Сербської Церкви візьме участь у Всеправославній нараді в Йорданії

Предстоятель Сербської Православної Церкви Святіший Патріарх Сербський Іриней прибуде 25 лютого 2020 року на Раду Предстоятелів до столиці Йорданії Амман. Рішення про це було прийнято Священним Синодом Сербської Церкви, про що повідомив на своєму telegram-каналі єпископ Баришівський Віктор, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Як зазначив ієрарх УПЦ, рішення про участь Святішого Патріарха Сербського Іринея у Всеправославній нараді було прийнято 30 січня 2020 року на Священному Синоді СПЦ. Про це єпископу Баришівському Віктору повідомив Предстоятель Сербської Церкви під час особистої зустрічі, що відбулася того дня.

Нагадаємо, що з 24 по 30 січня 2020 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, група паломників Української Православної Церкви на чолі з єпископом Баришівським Віктором здійснила паломництво до Чорногорії, Албанії та Сербії. 30 січня клірики і миряни УПЦ на чолі з єпископом Віктором зокрема зустрілися з Предстоятелем Сербської Православної Церкви Святішим Патріархом Іринеєм. 

«Сьогодні проходив Святий Архієрейський Синод Сербської Православної Церкви. Ми ще раз обговорили і прийняли рішення брати участь в братській нараді Предстоятелів Помісних Церков в Йорданії, яке ініціював Єрусалимський Патріарх Феофіл. Сподіваюся побачити в Аммані вашого Митрополита Київського Блаженнішого Онуфрія», — процитував слова Предстоятеля СПЦ архієрей УПЦ.

Варто зазначити, що участь у нараді в Аммані також підтвердила Румунська Православна Церква.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2917

Залишити відповідь