Іверський монастир в Донецьку, що відроджується після руйнувань, відзначив престольне свято (фото)

25 лютого 2020 року, коли християни згадують особливе піклування Пресвятої Богородиці, явлене через шанований чудотворний образ, іменований Іверським, в жіночому монастирі в честь цієї ікони Божої Матері була звершена Божественна літургія. Обитель відроджується після руйнувань та є своєрідним центром святкування в Донецькій єпархії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Богослужіння в храмі Іверської ікони Божої Матері в цей день звершило духовенство міста на чолі з благочинним Преображенського округу протоієреєм Петром Устименко. Молитовно вшанувати Царицю Небесну в Її образі прийшли численні християни.

Двадцять років тому список з чудотворної Іверської ікони був привезений на Донбас з Афона. Понад пів року Хресний хід з іконою прямував від храму до храму. Кінцевим пунктом її перебування став Іверський монастир. Однак через війну в Донецькому регіоні ігуменя монастиря Михаїла (Шевченко), з благословення митрополита Донецького і Маріупольського Ілларіона, перевезла головну святиню жіночої обителі у Свято-Миколаївський архієрейський собор міста Донецька. Сьогодні перед образом щодня відбуваються молебні співи.

Насельниці монастиря просять молитов і підтримки в справі відродження святині Донецького краю — Свято-Іверського жіночого монастиря.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 450

Залишити відповідь