Блаженніший Митрополит Онуфрій прокоментував результати наради в Аммані

Найпозитивнішим висновком Наради в Аммані є те, що Предстоятелі Православних Церков засвідчили бажання бути єдиними і прагнення будувати мир на православних принципах. Стосовно України Предстоятель Української Православної Церкви сподівався на більш чіткі рішення. Про це Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій заявив під час брифінгу для представників ЗМІ Чорногорії 28 лютого 2020 року, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Найпозитивніше, що ми винесли із зустрічі в Аммані, — те, що ми побачили один в одному бажання бути єдиними і своє прагнення будувати мир на православних принципах і сповідуванні Христа, — зокрема сказав Його Блаженство. — Ми всі розуміли і розуміємо, що справжня єдність, яка корисна і для земного життя людини, і для небесного спасіння людини, — це єдність у Христі і з Христом, через зберігання виконання законів і заповідей, які нам дарував Христос».

Щодо прийнятого за результатами Наради Предстоятелів комюніке, то Блаженніший Митрополит Онуфрій зазначив так: «Те, що ми б хотіли побачити в комюніке, але не побачили… Я можу сказати про себе персонально. Я хотів би, щоб про Україну прозвучали більш чіткі рішення. Але питання щодо України було сформовано так, що ці збори закликають до того, щоб продовжити діалог щодо України з усіма Помісними Церквами», — додав Його Блаженство.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1911

Залишити відповідь