На Рівненщині у с. Тутовичі та на Волині у с. Растів освятили нові храми (фото)

29 лютого 2020 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, митрополит Поліський і Сарненський Анатолій звершив освячення нового Престолу у Свято-Михайлівському храмі села Тутовичі, що у Сарненському районі Рівненської області, у селі Растів Турійського району Володимир-Волинської єпархії відбулось освячення новозбудованого храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Під час освячення митрополит Анатолій заклав у Престол частку мощей священомученика Кукші Печерського. Також архієрей освятив антимінси для потреб парафії, передає сайт єпархії.

Після звершення чину у храмі була звершена Божественна Літургія.

За богослужінням владиці Анатолію співслужили: секретар Сарненського єпархіального управління архімандрит Феофан (Федюкевич); благочинний Сарненського благочиння протоієрей Олександр Кокора; намісник Свято-Покровського чоловічого монастиря с.Великі Цепцевичі – архімандрит Антоній (Грибан); священик Микола Бугайчук – настоятель Свято-Михайлівського Храму села Тутовичі та духовенство Сарненської єпархії.

Після богослужіння митрополит Анатолій висловив подяку священнику Миколаю Бугайчуку за труди, які він несе у ввіреному йому храмі. Благодійників парафії керуючий єпархією відзначив благословенними грамотами.

Цього ж дня у селі Растів Турійського району Володимир-Волинської єпархії відбулось освячення новозбудованого храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці, повідомляє в Facebook Володимир Красуля.

Понад 70-ти років православні люди села ходили на молитву за 10 кілометрів в Турійськ, адже їхня церква згоріла під час війни у 1944 році.

У новозбудованому храмі-каплиці була звершена перша Божественна літургія, яку очолив благочинний Турійського району протоієрей Віталій Дуда у співслужінні духовенства єпархії.

Наприкінці служби отець Віталій привітав жителів села з важливою історичною подією, а також подякував всім, хто допомагав в будівництві храму-каплиці.

Нагадаємо, у Полтаві та Одесі освячено нові храми УПЦ, в Іршаві розпочато будівництво. 

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2027

Залишити відповідь