Предстоятель прочитав другу частину Великого канону у Покровському жіночому монастирі Києва

3 березня 2020 року, у другий день Великого посту, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив читання другої частини Великого покаянного канону у Свято-Покровському жіночому монастирі м. Києва. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Блаженнійший Владика очолив Велике повечір’я з читанням другої частини Покаянного канону преподобного Андрія Критського у Свято-Миколаєвському соборі. З Архіпастирем молились насельниці обителі та численні віряни – парафіяни та паломники Свято-Покровського монастиря.

Після Великого канону Предстоятель звернувся до вірян зі словом проповіді.

З милості Божої ми, дорогі брати і сестри, вступили у Святу Чотиридесятницю і сьогодні вже закінчується другий день Великого посту.

Багато з нас вже почали своє утримання, може хтось ще не наважився цього зробити, але це обов’язково треба зробити, треба обов’язково готувати себе постом і молитвою для того, щоб гідно зустріти світле свято Воскресіння Христового, і тут на землі, і там на небі.

Піст – це та чеснота, яка збуджує в людині бажання вдосконалюватися, збуджує в людині дух покаяння. Коли людина перенасичена, обтяжена зайвими стравами, напоями, то дуже важко їй досягти зворушення духу, духу покаяння, тобто бажання себе виправити. Піст робить більш тонкою людську природу, плоть людини, а розум робить більш світлим. Таким чином у людини з’являється природне бажання бути досконалою. Це бажання вклав у людину Бог і воно якраз і пробуджується за допомогою посту і молитви.

Завтра Блаженніший Митрополит Онуфрій звершить Літургію Передосвячених Дарів у Києво-Печерській Лаврі.

Увечері того ж дня Предстоятель очолить читання третьої частини Великого покаянного канону преподобного Андрія Критського у Свято-Вознесенському Флорівському монастирі м. Києва. Початок о 16:30.

Нагадаємо, що вчора Предстоятель звершив читання першої частини Великого канону у Києво-Печерській Лаврі.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2655

Залишити відповідь