У Дніпрі, Харкові, Полтаві, Мукачеві духовенство УПЦ вшанувало пам’ять великого Кобзаря

9 березня 2020 року на честь 206-ої річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка в Україні відбулись урочистості, в яких взяли участь священнослужителі Української Православної Церкви, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

У Дніпрі ранок святкового дня почався з традиційного покладання квітів до пам’ятника молодому Тарасу Шевченку. У мітингу взяли участь керівники обласної та міської влади, силових і правоохоронних структур, представники релігійних конфесій, громадських організацій і політичних партій.

З благословення митрополита Дніпропетровського і Павлоградського Іринея, в церемонії покладання квітів взяли участь вікарій Дніпропетровської єпархії єпископ Петропавлівський Андрій і духовенство єпархії, передає eparhia.dp.ua.

Протягом дня пам’яті Т.Г. Шевченка звучали його твори.

З благословення митрополита Полтавського і Миргородського Филипа, в 206-й день народження Тараса Григоровича Шевченка секретар Полтавської єпархії протоієрей Михайло Волощук взяв участь в церемонії покладання квітів до його пам’ятника, передає pravoslavie.poltava.ua.

Полтавчани покладанням квітів вшанували великого Кобзаря. Сотні городян зібралися біля пам’ятника відомого українського поета, художника і мислителя.

З благословення митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора, духовенство Мукачівської єпархії взяло участь в урочистостях із нагоди відзначення 206-ої річниці від дня народження видатного українського поета, генія нашого народу Тараса Григоровича Шевченка, що відбулися в Мукачеві, передає m-church.org.ua.

Участь у заході взяли представники влади, депутати різних рівнів, керівники установ міста та релігійних організацій, митці та ін.

У покладанні квітів до погруддя пам’ятника Кобзарю взяв участь благочинний міста над Латорицею протоієрей Петро Лях.

У день народження Тараса Шевченка митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій та священнослужителі Харківської єпархії взяли участь в церемонії покладання квітів до пам’ятника поета, що на вулиці Сумській міста Харкова, повідомляє eparchia.kharkov.ua.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 958

Залишити відповідь