Доброчинна діяльність УПЦ під час поширення пандемії коронавірусу (+відео)

Щодня нові єпархії приєднуються до загальноцерковних доброчинних та протиепідеміологічних заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19, що проводяться з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

Так, одними з перших вихованки золотошвейного відділення Одеської духовної семінарії розпочали пошив медичних масок, які разом з антисептиком передають в лікарні та роздають вірянам у храмах і монастирях Одеської єпархії.

24 березня на одеському «Привозі» сестри милосердя Марфо-Маріїнської громади роздали одеситам засоби індивідуального захисту — дезінфікуючі розчини і маски, які придбали за власний кошт.

Кожному був переданий листок з правилами поведінки під час карантину і молитвою під час епідемії. Як підкреслюють в єпархіальній прес-службі, такі акції в період протиепідемічних заходів з благословення митрополита Агафангела будуть проводиться сестрами громади милосердя регулярно.

З благословення митрополита Сумського і Охтирського Євлогія єпархіальна пошивна організувала пошив медичних масок, які будуть безкоштовно розповсюджуватися у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Суми в рамках протиепідемічних заходів, повідомили 25 березня в єпархіальній прес-службі.

З благословення митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія Свято-Воскресенська парафія смт. Віньківці Хмельницької області зусиллями настоятеля протоієрея Михаїла Варохаби та парафіян закупила і передала в обласну і районну лікарні 2 тисячі захисних масок, а також запропонувала церковний автомобіль для перевезення медиків з місць проживання до медичних закладів.

Прихожани Свято-Воскресенського храму смт.Віньківці закупила і передала районній лікарні 2000 захисних масок.

ХМЕЛЬНИЦЬКА ЄПАРХІЯ. 24 березня 2020 року, з благословення митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія, Свято-Воскресенська парафія смт Віньківці Віньківецького району Хмельницької області зусиллями настоятеля протоієрея Михаїла Варахоби та прихожан закупила і передала в обласну і районну лікарні 2 тисячі захисних масок, а також запропонувала церковний автомобіль для перевезення медиків з місць проживання до медичних закладів.#УПЦ #православнийвісник #новини #церква #благодійність

Gepostet von Православний вісник am Dienstag, 24. März 2020

24 березня під головуванням митрополита Бориспільського і Броварського Антонія відбулося чергове засідання Єпархіальної ради Бориспільської єпархії. Кожному єпархіальному благочинню були передані засоби індивідуального захисту для безкоштовного поширення.

Віряни Свято-Миколаївської парафії Луцька пошили 200 медичних масок для літніх прихожан храму.

Настоятель парафії протоієрей Валентин Марчук наголосив, що на приході планується створення волонтерської групи, яка буде опікуватися забезпеченням предметами першої необхідності і продуктами харчування людей похилого віку, а також перевезенням власним транспортом медичних працівників до місця їх роботи і додому. Окрім того, віряни зібрали кошти на потреби інфекційної лікарні.

У Кіровоградській єпархії настоятель храму с. Крутеньке ієромонах Афанасій Зубко та парафіянка храму Галина Криворучко вирішили пошити самостійно маски із лляної тканини для прихожан храму та закликають всіх небайдужих: “Друзі, хто має навики шиття та зайвий шматок хорошої тканини, підтримайте та пошийте кілька безкоштовних масок для ближнього, цим самим кожен з нас внесе свій вклад проти поширення COVID-19!!!”

Дивіться також звернення керуючого Кіровоградською єпархією митрополита Іоасафа:

Запорізька єпархія організовує централізоване забезпечення засобів протиепідемічного захисту, розповів СПЖ прес-секретар протоієрей Олександр Овчаренко. У монастирях єпархії, де є кравецькі цехи, почали пошиття захисних масок і їх безкоштовну роздачу. У Свято-Миколаївському жіночому монастирі Запоріжжя вже почали шити маски, сестринство інших монастирів також приєднується до почину.

У благочиннях єпархії проводиться централізована роздача антисептиків, заявки збирають через Viber.

Священнослужителі, які мають приватний транспорт, допомагають медикам добиратися на роботу і пересуватися по місту.

Молодіжний відділ єпархії спільно з «молодіжкою» розробили план дій з допомоги людям похилого віку та нужденним на період карантину.

Раніше Запорізька єпархія зібрала кошти на ремонт апаратів штучної вентиляції легенів, які вкрай необхідні для лікування ускладнень коронавірусної інфекції Covid-2019.

Із закликом про взаємодопомогу до пастви звернувся митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука:

“На виконання благословення нашого Предстоятеля Блаженнішого Митрополита Онуфрія закликаю духовенство і всіх прихожан Запорізької єпархії організувати на парафіях групи волонтерів, на яких буде покладено послух відвідувати малозабезпечених, людей похилого віку, справлятися про їх самопочуття і надавати необхідну духовну і матеріальну допомогу, яку може подужати парафіяльне співтовариство.

Благословляю всім, хто має можливість, особисто в будинках своїх, на парафіях і монастирях організувати пошиття захисних масок і роздавати їх тим, хто не в змозі придбати їх самостійно, з метою захисту від коронавіруса”.

Владика також попросив проявити милосердя до тих, хто має хронічні захворювання і людей похилого віку, які не можуть обслужити себе, в забезпеченні їх продуктами та гігієнічними предметами, а священників закликав підготувати для зазначених людей невеликі «пакети розради», до складу яких включити святу воду, просфору і Антидор, духовну літературу і те, що буде необхідне для зміцнення у вірі цих людей.

Духовенство Київської єпархії домовилося з Національною поліцією України та київським координаційним центром про співпрацю у справі боротьби з поширенням коронавірусу та проговорили алгоритм дій по наданню допомоги населенню міста.

«Якщо, наприклад, наші парафіяни похилого віку або люди, якими ми опікуємося, довгий час не виходять на зв’язок, ми будемо повідомляти в поліцію. Можливо, у цієї людини якась проблема, а вона не може вийти з квартири», – зазначив секретар Київської єпархії по місту Київ протоієрей Віктор Іващук.

У всіх київських храмах УПЦ безкоштовно роздаватимуть медичні маски, а волонтери будуть доставляти товари першої необхідності тим, хто перебуває в зоні підвищеного ризику зараження – літнім жителям міста.

Київська єпархія також допомагає в годуванні позбавлених через карантин можливості обігрітися бездомних людей і почала збір коштів на придбання медичних костюмів і масок для медиків тих лікарень, в яких у цьому є гостра необхідність, розповів протоієрей Віктор. За його словами, особливу увагу в єпархії приділили виконанню всіх рекомендованих державою і ВООЗ заходів на парафіях: дезінфекція храмових приміщень, медичні маски, дотримання кількості одночасно присутніх у храмах людей.

«Ми ці вихідні здійснювали богослужіння на вулиці, оскільки немає якоїсь заборони збиратися для молитви на вулиці, дотримуючись безпечної відстані між людьми», – додав секретар єпархії по місту Києву.

Читайте також: Православна молодь щодня годує безхатченків: похолодання в умовах карантину поставило їх на межу виживання

Вікарні єпископи Київської Митрополії проводять огляд храмів м. Києва на предмет дотримання протипандемічних заходів

Молитва проти поширення коронавірусу. В усіх єпархіях УПЦ тривають молитовні ходи, окроплюють святою водою міста і села — репортаж

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2563

Залишити відповідь