На період карантину богослужіння в Києво-Печерській Лаврі будуть звершувати в закритому режимі

У зв’язку з поширенням на території України інфекційного захворювання COVID-19 були посилені карантинні заходи. Через це у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі з цього моменту і до офіційного закінчення національного карантину богослужіння будуть звершуватися в закритому режимі (з онлайн-трансляцією і Причастям Христових Таїн на території поруч з храмом). Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу обителі.

Зазначається, що братія обителі продовжують підносити в храмах монастиря сугубі молитви «під час згубної пошесті», щодня молитися за тих, хто вже захворів на цей недуг, і за лікарів, які борються за життя наших співгромадян.

“Переконливе прохання всім прихожанам Лаври і всім православним християнам з розумінням поставитися до даного обмежувального заходу, — йдеться у публікації. – Як і раніше, в період карантину в Лаврі звершуються всі уставні богослужіння і проводиться відеотрансляція богослужінь великих свят, суботніх та недільних днів, Страсної седмиці”.

Повідомляється, що для тих, хто бажає подати записки на поминання і пожертвування, це можна зробити на відповідних сторінках офіційного сайту Лаври.

“Нехай Господь за молитвами Пресвятої Богородиці, заступництвом сонму угодників Києво-Печерських та всіх святих укріпить усіх нас, дарує нам сили і терпіння пережити ці випробування і пошле на всіх нас Своє благословення!”, – бажають в Києво-Печерській обителі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 14636

Залишити відповідь