УПЦ передала у столичні медичні центри 13 тисяч тестів на виявлення короновірусу

Українська Православна Церква разом з Міжнародним благодійним фондом Вадима Новинського на честь Покрова Пресвятої Богородиці передала 13 тисяч тестів на виявлення коронавірусу (DialPlexQ ™ 2019 nCoV) для Центру громадського здоров’я та Київського міського лабораторного центру МОЗ України, Центру превентивної медицини і Головного військового клінічного госпіталю.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія у заході взяли участь єпископ Баришівський Віктор, вікарій Київської Митрополії, та голова Синодального відділу з соціально-гуманітарних питань протоієрей Сергій Екшиян.

У своєму слові владика Віктор зазначив, що з перших днів виявлення коронавірусу в нашій країні Українська Православна Церква активно розпочала боротьбу проти епідемії. Наразі всі 53 єпархії роблять все посильне, щоб запобігти поширенню вірусної інфекції. Головне завдання Церкви – молитва, проте сьогодні особливо актуалізується саме соціально-гуманітарна діяльність, яку Українська Православна Церква здійснює адресно не тільки для своїх вірян, але для всіх потребуючих, незалежно від конфесійної приналежності, релігійних чи політичних уподобань. Храми УПЦ відкриті для всіх, хто потребує підтримки і допомоги.

Директор Київського міського лабораторного центру МОЗ України Сергій Чумак та завідувач відділу епіднагляду за інфекційними хворобами Центру громадського здоров’я МОЗ України Роман Родина висловили подяку в адрес УПЦ за передані тести, які допоможуть зберегти велику кількість життів в Україні.

«Ми молимося, щоб Господь допоміг нам разом подолати цей виклик нашого часу та відкрив перед нами здорове і світле майбутнє» – завершив єпископ Баришівський Віктор.

Просмотров: 736

Залишити відповідь