Рейдери “ПЦУ” перед Великоднем зламали двері на храмі УПЦ в Будятичах на Волині

15 квітня 2020 року прихильники “ПЦУ”, під захистом співробітників приватної охоронної фірми, зламали двері в Свято-Миколаївський храм УПЦ села Будятичі Іваничівського району Волинської області. Про це повідомив сайт СПЖ, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

На представленому з місця подій відео орудує педагог, викладач одного з училищ м. Нововолинськ Роман Павлович. Раніше, 8 квітня, він затіяв бійку на території храму і вдарив настоятеля парафії УПЦ.

Тоді Роман Павлович незаконно проник на опечатану поліцією територію Свято-Миколаївського храму УПЦ і розбив датчик руху сигналізаційної системи, яку, за згодою поліції, віруючі канонічної Церкви придбали на власні кошти.

Коли настоятель храму протоієрей Іоанн Сабівчак зробив вандалові зауваження і попросив повернути датчик, нападник, почав його ображати, а потім ударив кулаком в обличчя.

Свідки стверджують, що медичний огляд показав: активіст “ПЦУ” був в стані алкогольного сп’яніння (1,0 проміле).

За словами очевидців, священнослужитель відштовхнув нападника, той викликав поліцію і заявив, що його побили четверо нападників. Поліція зібрала свідчення, веде слідство.

Нагадаємо, 16 квітня 2019 року Волинська ОДА перереєстровувала храм в Будятичах на користь “ПЦУ”, підставою для перереєстрації став сфальсифікований протокол «зборів громади». 21 квітня 2019 року прихильники церковної структури Епіфанія Думенка закрили храм на ланцюг і замки. З того часу релігійна громада УПЦ щотижня збирається на молитву біля входу на церковне подвір’я та відстоює храм від рейдерських атак.

Просмотров: 3765

Залишити відповідь