У єпархіях УПЦ продовжують допомагати медикам у боротьбі з коронавірусом (оновлено)

За підтримки небайдужих вірян УПЦ лікарні забезпечуються необхідними засобами захисту та обладнанням.

В умовах боротьби з коронавірусною інфекцією духовенство у єпархіях Української Православної Церкви продовжує допомагати медикам та медичним установам. Зокрема, у Чернівецько-Буковинській єпархії передали у лікарні 20 000 масок, у Запорізькій та Олександрійській єпархіях також передали лікарням маски і засоби дезінфекції, в Одеській  доставляють обіди медикам «швидкої», а у Рівненській за час карантину на допомогу медикам витратили вже близько мільйона гривень. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

У відповідь на прохання медиків 22 квітня 2020 року соціальний відділ Рівненської єпархії УПЦ передав пральну машинку для міської лікарні міста Рівного, оскільки стара пральна машина вийшла із ладу.

Загалом, від початку карантину клірики Рівненської єпархії передали у районні лікарні області тисячі захисних масок. Індивідуальні засоби захисту були придбані і відшиті монахинями Городоцького Свято-Миколаївського жіночого монастиря, Дерманської Свято-Троїцької обителі, шили маски з тканини і черниці у Білівському монастирі на честь Різдва Богородиці.

Правоохоронці та надзвичайники міста Острога отримали від Рівненської єпархії УПЦ безконтакті термометри.

«Майже у всі медичні заклади, які розташовані на території Рівненської єпархії УПЦ ми купували антисептики, – розповідає єпископ Дубенський Пимен, вікарій Рівненської єпархії УПЦ. – За нашими підрахунками, за час карантину ми витратили близько мільйона гривень на допомогу лікарням. Це не лише гроші єпархії, долучались до доброї справи і бізнесмени, і політики».

Також Млинівське благочиння Рівненської єпархії перерахувало 1500 грн. Демидівській лікарні та 2500 грн передано головному лякарю Млинівської Центральної районної лікарні. Також вдалося пожертвувати одноразові медичні маски, пошиття яких було налагоджено духовенством і вірянами благочиння: Млинівській ЦРЛ – 200 шт., Млинівському райвідділу поліції – 100 шт., Демидівському відділу поліції – 100 шт.

Духовенство Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ разом з БФ “Покров” передало 20 000 високоякісних індивідуальних захисних засобів у лікарні міста Чернівці. Захисні маски отримали лікарня на Фастівській, онколікарня, поліклініка в мікрорайоні Роша та інші. Також консисторія єпархії розповсюдила захисні маски по парафіям обласного центру для безкоштовного користування парафіянами.

Продовжують допомагати медикам і в Бориспільській єпархії. До свята Великодня у дні карантину протоієрей Миколай Борисюк передав амбулаторіям сіл Коржі та Пилипче антисептик та захисні маски.

З благословення митрополита Запорізького і Мелітопольського Луки, від Запорізької єпархії було передано засоби дезінфекції та захисні маски Веселівській Центральній раонній лікарні.

Благодійники Одеської єпархії — ресторан «Риба» та сім’я Заричанських — вчергове доставили обіди медикам 9 підстанцій швидкої медичної допомоги, включаючи Диспетчерську службу і станцію Сан Авіації центру медицини катастроф.

Священнослужителями Долинського благочиння Олександрійської єпархії передано 1300 сертифікованих захисних масок медичним працівникам Долинського КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги» та Братолюбівської, Гурівської, Боківської, Молодіжненської амбулаторій.

Зберегти життя медиків. Одеська єпархія передала лікарям «швидкої» захисні костюми та респіратори.

Просмотров: 347

Залишити відповідь