Парламентарі виступили проти законопроекту №3316, який обмежує свободу слова

Автори депутатського звернення вважають, що законопроект можуть використати для переслідування віруючих.

27 квітня народні депутати з різних фракцій звернулися до Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності з вимогою відхилити проект закону №3316, який можна застосувати для притягнення до кримінальної відповідальності захисників традиційної сім’ї. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт irs.in.ua.

Як повідомляє Інститут релігійної свободи, 58 парламентарів зреагували на побоювання релігійних спільнот України, які спрямували до комітету Верховної Ради листи з вимогою відхилити законопроект № 3316, оскільки він може стати підґрунтям для кримінального переслідування учасників просімейних заходів та мирних акцій протесту, спрямованих проти пропаганди гендерної ідеології.

Раніше Всеукраїнська Рада церков і релігійних організацій закликала парламент відхилити законопроект № 3316.

Окрім посилення кримінальної відповідальності за злочини, вчинені на ґрунті нетерпимості до сексуальної орієнтації або гендерної ідентичності особи, законопроект № 3316 пропонує ввести нову статтю 161-1 та запровадити кримінальну відповідальність за “приниження гідності осіб чи груп осіб за ознакою сексуальної орієнтації або гендерної ідентичності”.

У зверненні народних обранців висловлюється занепокоєння змістом статей законопроекту, якими порушуються права людини на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань, на свободу світогляду та віросповідання.

Зокрема, одна із статей проекту закону прямо стосується релігійних організацій та масових просімейних заходів, вважають автори звернення. Парламентарі висловлюють побоювання, що “керівників церков та просімейних організацій або організаторів ходи за сім’ю, або ненасильницького пікету проти гейпараду чи проти якоїсь ініціативи ЛГБТ може чекати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років”.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телеф

Просмотров: 1255

Залишити відповідь