В усіх храмах Одещини та Донеччини молитимуться про сприятливу погоду для сільського господарства

Через тривалу відсутність опадів і сильні вітри, з благословення митрополита Одеського й Ізмаїльського Агафангела та митрополита Донецького і Маріупольського Іларіона, в усіх храмах Одеської та Донецької єпархій будуть здійснювати щодня молебні про дарування дощу. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужби єпархій.

Зокрема, 26 квітня 2020 року митрополит Агафангел, на прохання місцевих жителів, прибув на землі академії аграрних наук України до дослідницького господарства «Покровське» на Одещині.

В останні місяці погодні умови не сприяють розвитку сільського господарства, тому владика, помолившись про якнайшвидший і рятівний дощі, закликав усіх людей об’єднатися в молитовному подвигу для продовження хлібозаготівлі і просити у Господа милості для припинення цієї страшної посухи.

Також митрополит Агафангел благословив в усіх храмах Одеської єпархії звершувати щодня молебні про дарування дощу.

Митрополит Іларіон благословив у всіх округах Донецької єпархії священнослужителям соборно здійснювати «Последование молебного пения, певаемого во время бездождия».

Як зазначають в єпархії, таке рішення обумовлене тривалою відсутністю опадів на Донбасі, які поглиблюються частими сильними вітрами, а також необхідністю закликати допомогу Божу в наявних обставин, щоб уникнути шкоди для сільського та домашнього господарства.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 899

Залишити відповідь