У с. Задубрівка на Буковині представники «ПЦУ» жорстоко побили віруючих УПЦ під час невдалого штурму храму (фото, відео)

Спроба прихильників “ПЦУ” захопити церкву відбулася відразу після смерті настоятеля парафії УПЦ в с. Задубрівка.

Пізно ввечері 4 травня 2020 року близько 40-ка представників «ПЦУ» у селі Задубрівка Чернівецької області намагалися захопити храм на честь Архістратига Божого Михаїла: зламали ворота, зрізали замки, жорстоко побили віруючих УПЦ. Перед штурмом відключили світло, інтернет, камери в храмі. Спроба захоплення сталася відразу після смерті настоятеля храму УПЦ — протоієрея Леоніда Делікатного. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Представники Чернівецько-Буковинської єпархії вели фото та відеофіксацію з місця штурму. За їх інформацією, на в’їзді в село повалили дерево, перекривши дорогу в т.ч. для «швидкої». На відео видно, що заблокувала дорогу в село група людей на чолі з Назарієм Гагалюком – “кліриком” “ПЦУ”, який приїхав задля того, щоб «прийняти» захоплений рейдерами храм УПЦ.

Попри такі сплановані дії, церкву вдалося відстояти. На заклик парафіян на місце події зібралися віруючі, також до храму (через хвилин 20 після початку інциденту) приїхав наряд поліції. Двоє людей у формі намагалися врегулювати ситуацію, але самі потрапили під удар рейдерів.

«Тільки коли стали прибувати все нові і нові наряди правоохоронців, нападники стали “згортати активність”. Зокрема, вони спокійно винесли болгарку і генератор за межі храмової території. Поліція це бачила, проте чомусь не зупинила і не затримала правопорушників», — повідомив Миколай Потера.

«Це відео зняте о 1-й годині ночі в селі Задубрівка, що на Буковині. Православні християни співають «Христос Воскрес». Вони відбили штурм храму. Пасха. […] У штурмовиків під час зрізання замків згоріла болгарка, потім ломом вони трощили двері, але й вони не піддавалися. Пускали газ в отвори дверей, маючи надію витравити жінок, що були в середині… Але, прибігли на допомогу, хто в чому був, стільки людей… що вони, полишивши свої молитвослови: болгарку, подовжувач, генератор і лом, прутко втікли».

#Задубрівка — ХРАМ ВІДСТОЯЛИ!

#Задубрівка — храм відстояли!а що буде далі?… Все буде як у Святому Євангелії, Мф. 27:35: «А розп'явши Його, вони поділили одежу Його, кинувши жереба»Розпинали отця Леоніда протягом двох років… Спав у храмі на підлозі, ночами оберігаючи святиню, мерз зимою на молебнах біля храму, поневірявся по судах, поліціях, кабінетах чиновників…серцем вболівав за святиню. Не пропускав жодного богослужіння, ревносно закликав молитися і покладатися у всьому на Господа…Не витримало тіло плотське..захворів, відійшов до Бога. Молиться тепер там за нас… а стерв'ятники накинулися, щоби поділити одежу. Поспішають…В Євангеліє кожен знайде собі приклад для наслідування…

Gepostet von Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ am Montag, 4. Mai 2020

На згадку про свого покійного настоятеля отця Леоніда (на момент штурму його ще навіть не встигли поховати) православні християни запалили ліхтарики телефонів і співали соборно «Христос Воскрес», — повідомили в єпархії.

Настоятель парафії на честь Архангела Михаїла відійшов у вічність 4 травня, вранці. Він разом з паствою самовіддано відстоював свій храм — віруючі разом  з настоятелем 446 днів цілодобово молилися, чергували у церкві, захищаючи святиню.

Протоієрей Леонід Делікатний, настоятель храму на честь Архістратига Михаїла

В єпархії опублікувала фотографії, на яких видно сліди побоїв, які завдали представники «ПЦУ» під час спроби захоплення храму віруючим УПЦ.

За словами одного з постраждалих, близько 40-ка молодиків у камуфляжах та балаклавах «били нас руками і ногами. Але Господь молитвами нашого спочилого настоятеля захистив».

«Чоловіків, які захищали двері храму, не відразу, але все ж стягнули на подвір’я. Нападники били їх нещадно, до втрати свідомості, кийками, кулаками, ногами. Одному з прихожан УПЦ навіть порізали голову ножем. Також трохи пізніше був побитий 17-річний хлопець, який разом з мамою прийшов на захист храму», — зазначив Миколай Потера.

У результаті біля храму залишилися тільки віруючі УПЦ і поліція.

“У зв’язку із вказаною подією поліція взяла храм під цілодобову охорону”, – повідомив Відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Чоловіки, які постраждали від рук рейдерів, написали заяви й сьогодні пройдуть процедуру, під час якої у них знімуть побої.

фото vicariate.church.ua

Просмотров: 11677

Залишити відповідь