Поліція просить упізнати вилучені у викрадачів ікони з пограбованих храмів (+відео, контакти)

Предмети сакрального мистецтва, серед яких 450 цінних ікон 17-19 століть, виявили правоохоронці під час спецоперації зі знешкодження злочинної групи, яка обкрадала церкви та монастирі України. Поліція просить настоятелів та вірян пограбованих храмів ідентифікувати свої святині. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ з посиланням на сайт Національної поліції. 

Відео з вилученими іконами оперативники розмістили на сайті Нацполіції у Тернопільській області.

“Якщо ви впізнали ікони та предмети церковної атрибутики, вилучені під час обшуків, або знаєте в якому храмі чи монастирі вони зберігалися, телефонуйте в управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області за номерами: (0352) 27-12-23, 0969706513, 0977699350“, – закликають правоохоронці.

На сайті Нацполіції повідомляють, що підозрювані впродовж 2018-2020 років викрадали цінні ікони з церков та монастирів. Вони шукали в соцмережах та довідкових виданнях інформацію про ікони, писані в 17-19 століттях, їхали в храми, де зберігалися експонати, обстежували приміщення на предмет наявності камер відеоспостереження, оглядали замки та вікна. Після цього брали необхідні інструменти та йшли на злочин.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2069

Залишити відповідь