У храмах Києва та Полтави годують безхатченків та нужденних. У столиці, окрім того, облаштували пункт обігріву

У Києві за підтримки Української Православної Церкви організовано пункт обігріву для безхатченків та нужденних біля Південного залізничного вокзалу, де щодня годують 200-300 осіб. Також роздають гарячі обіди для безпритульних та малозабезпечених у 17 храмах столиці.  Благодійні трапези для всіх нужденних відбуваються щонеділі після Божественної літургії у храмах міста Полтави. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Пункт обігріву біля Південного залізничного вокзалу розрахований на 70 людей, але через холоди у ньому ночують до 100 осіб. Тут мають можливість зігрітися, поїсти та отримати першу медичну допомогу усі, хто потребує. Православні волонтери організували нічні чергування, роздають гарячу їжу та чай.

Благодійна ініціатива стала можливою завдяки спільним зусиллям Української Православної Церкви, Солом’янської районної адміністрації, народного депутата Романа Грищука, православних волонтерів, сестринства на честь преподобномучениці Єлизавети Федорівни.

Голова Синодального відділу УПЦ із соціально-гуманітарних питань протоієрей Сергій Екшиян закликав усіх бажаючих приєднуватися до допомоги безхатченкам.

«Пункт обігріву – один із найважливіших моментів для порятунку життя людей. Ми вдячні всім, хто взяв участь у відкритті цього пункту. Сподіваємось на те, що буде відгук серед православних людей, які хочуть виявити свою віру у добрій справі. Потрібні люди, які можуть приїжджати та допомагати, хоча б раз на тиждень, годину на день», – сказав отець Сергій.

Священник наголосив, що Українська Православна Церква підтримує нужденних та безпритульних постійно. В новорічний вечір була приготовлена святкова вечеря для тих, хто не має свого будинку. Вечеря складалась з гарячого супу, гречаної каші з м’ясом, мандаринок, шоколадок та салату Олів’є.

«Тут на вокзалі щодня отримують гарячу їжу 200-300 осіб. У Новий рік для безпритульних ми приготували не просту вечерю, а новорічну, з салатом «Олів’є» – головною новорічною стравою. Будь-яка людина хоче тепла, радості, любові. Сподіваюся, цю любов їм зможуть дати наші віруючі», – підсумував протоієрей Сергій Екшиян.

Приєднатися до православних волонтерів та допомогти бездомним можна, зв’язавшись з координатором волонтерського руху Віталієм Скрипником за телефоном +38 (067) 548 40 06.

Щонеділі після Божественної літургії з благословення митрополита Полтавського і Миргородського Филипа в храмах міста Полтави відбуваються благодійні трапези для всіх нужденних.

Вчергове парафіяни разом з кліром на прихрамових територіях роздавали теплу їжу всім, хто цього потребує, 2 січня 2022 року.

За матеріалами Синодального відділу УПЦ з соціально-гуманітарних питань,

прес-служби Полтавської єпархії, YouTube-каналу «Перший Козацький»

Просмотров: 448