Перед початком нового навчального року у духовних школах УПЦ відбулися урочисті заходи

1 вересня 2022 року з нагоди початку навчання у духовних школах Української Православної Церкви відбулися урочисті заходи. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужби духовних навчальних закладів.

Навчальний рік в Одеській духовній семінарії розпочався зі святкового молебню у соборі на честь ікони Божої Матері «Живоносне джерело» Успенського Одеського чоловічого монастиря.

Очолив богослужіння митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, якому співслужили архієпископ Арцизький Віктор, ректор ОДС протоієрей Димитрій Яковенко та викладачі у священному сані.

Перед початком молебню владика Агафангел благословив вихованців першого курсу семінарії на носіння підрясників.

Того ж дня керуючий Одеською єпархією очолив урочистий акт, присвячений початку нового навчального року.

У Сумській духовній семінарії імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана) урочистості розпочалися з Божественної літургії, яку у семінарському храмі очолив проректор з навчально-виховної роботи архімандрит Антоній (Бондаренко).

Молебень перед початком навчання очолив ректор духовної школи митрополит Сумський і Охтирський Євлогій.

Далі відбувся урочистий акт, після якого владика ректор благословив викладачів та співробітників семінарії на самовіддану працю, а студентів – на наполегливе вивчення богословських наук.

Перед початком навчального року у Волинській духовній семінарії Божественну літургію та молебень очолив ректор ВДС архімандрит Євменій (Михалевський).

Після богослужіння отець ректор звернувся до студентів зі словом настанови на прийдешній навчальний рік.

На завершення були зроблені пам’ятні фотографії та відбулось спілкування вихованців із класними наставниками.

З благословення митрополита Полтавського і Миргородського Филипа у Полтавській місіонерській духовній семінарії Літургію очолив віцеректор ПМДС архієпископ Новосанжарський Веніамін.

Після богослужіння в Актовій залі відбулося спільне засідання викладачів, співробітників і студентів, на якому обговорювалися поточні питання навчально-виховного процесу.

Далі у духовній школі провели засідання Педагогічної ради та нараду чергових вихователів.

Насамкінець відбулось спілкування студентів із класними наставниками.

У Харківській духовній семінарії урочистості, присвячені початку навчання, відбулися 31 серпня.

Розпочалися святкові заходи з Божественної літургії в Озерянському храмі Покровського монастиря м. Харкова.

Після закінчення богослужіння під головуванням ректора ХДС митрополита Харківського і Богодухівського Онуфрія в архієрейській резиденції відбувся урочистий акт, під час якого владика Онуфрій звернувся до всіх вихованців зі словами настанови та вручив першокурсникам пам’ятні подарунки.

У Чернігівському духовному училищі відбувся молебень перед початком навчання, який очолив ректор ЧДУ митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій у співслужінні єпископа Любецького Никодима, вікарія Чернігівської єпархії, та викладачів духовного навчального закладу у священному сані.

Молебень перед початком навчання звершили також у Корецькому регентсько-катехізаторському духовному училищі.

Перед початком богослужіння ректор училища протоієрей Олександр Опанасюк звернувся до студенток зі словом настанови.

Нагадаємо, Предстоятель звершив Божественну літургію та молебень перед початком навчання у КДАіС.

Також Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ повідомляв про урочистості з нагоди початку нового навчального року у Почаївській духовній семінарії та Городоцькому духовному училищі

Просмотров: 439