Архієреї УПЦ звершили богослужіння у Православній Церкві Чеських земель і Словаччини (відео)

18 вересня 2022 року, в Неділю 14-ту після П’ятидесятниці, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, митрополит Вознесенський і Первомайський Олексій у співслужінні архієпископів Міхаловського і Кошицького Георгія та Баришівського Віктора звершили Божественну Літургію у кафедральному соборі на честь святих рівноапостольних Кирила і Мефодія м. Міхаловце (Православна Церква Чеських земель і Словаччини).

Богослужіння звершувалося церковнослов’янською та словацькою мовами. Після читання Євангелія митрополит Олексій виголосив проповідь. Архієпископ Георгій звершив дияконську хіротонію співробітника єпархіального управління Віліама Фенчіка.

Після відпусту архієпископ Георгій звернувся до гостей з України з подячним словом за нанесений візит та передав теплі вітання Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію. У відповідь архієпископ Віктор від імені Предстоятеля Української Православної Церкви висловив вдячність архієпископу Георгію за духовну та матеріальну допомогу, яку надала Міхаловце-Кошицька єпархія Православної Церкви Чеських земель і Словаччини українцям, які знайшли в межах єпархії прихисток внаслідок збройної агресії Росії проти України. Від початку війни єпархія надала гуманітарну допомогу на суму 1 млн 200 тисяч євро.

Також українські архієреї поспілкувалися та духовно підтримали українців, які вимушено зараз проживають на території Словаччини та прибули на богослужіння.

Просмотров: 1775