У Світлий Понеділок Предстоятель очолив пасхальне богослужіння у Флорівському монастирі (+фото, відео)

17 квітня 2023 року, у понеділок Світлої седмиці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Вознесенському соборі Свято-Вознесенського Флорівського жіночого монастиря столиці. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятелю співслужили вікарії Київської єпархії єпископ Ірпінський Лавр і єпископ Бородянський Марк, клірики Флорівського монастиря та гості у священному сані.

За богослужінням також молилися сестри з настоятелькою обителі ігуменею Євлампією (Єлісейкіною).

Блаженніший Митрополит Онуфрій відзначив духовенство монастиря богослужбовими та церковними нагородами. 

Великодній або Світлий тиждень, сприймається Церквою як один день — день загальної радості і спілкування з Воскреслим Христом. Найповнішим це спілкування може бути через участь у Таїнстві Причастя Тіла та Крові Христових. Не враховуючи деяких деталей, щодня на Світлому тижні звершується по-суті те ж пасхальне богослужіння, що й у сам день Великодня. Християни таким чином святкують Воскресіння Христове ніби у передчутті вічного “невечірнього дня”, коли Господь прийде у славі і дасть нам вічне Царство.

За Літургією піднесли прохання про мир на українській землі, про позбавлення від ворога, щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки, щоб Господь благословив людей доброї волі, які допомагають нужденним.

Після Євхаристичного канону Блаженніший архіпастир звершив дияконську хіротонію Андрія Лук‘янчикова, який служитиме у Богоявленському храмі у Голосіївському районі Києва.

Після відпусту Предстоятель привітав сестер та парафіян обителі з Пасхою Христовою і роздав подарунки.

Просмотров: 2594