Блаженніший Митрополит Онуфрій пояснив, чому світ припинить своє існування без любові (відео)

У своїй проповіді в день пам’яті первоверховних апостолів Петра і Павла Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів про подвиги святих апостолів, про правила життя, яким вони нас навчили, та їх головну суть. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженство зауважив, що завдяки первоверховним Петру, Павлу та іншим апостолам «ми навчені тим святим законам і заповідям, які нас роблять людьми та допомагають досягнути основної мети, заради якої нас створив Бог, — вічного життя і блаженства».

Сенсом цих святих законів, як зазначив Предстоятель, є любов.

«Любов завжди перемагає. І поки буде любов у світі, доти він буде існувати. Світ припинить своє існування, коли люди будуть лише один одного ненавидіти, ображати, грабувати», — підкреслив Першосвятитель.
За словом Блаженнішого владики, життя усіх людей залежить від наявності у світі тих, хто вміє молитися, прощати та любити.

«Поки будуть такі люди, які здатні молитися за тих, хто їх ненавидить, не любить і проклинає, доти буде життя на землі. Тому що життя — це любов. Якщо любові немає, то немає життя», — сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Підсумовуючи сказане, Архіпастир побажав усім віруючим жити за тими правилами, яких навчали світ святі апостоли Петро і Павло, і щоб ці правила допомогли нам подолати всі перешкоди на шляху земного життя та досягнути вічного спасіння на Небі.

Просмотров: 3136