Архієрейський Собор Польської Церкви «з великим нерозумінням сприйняв інформацію» про останнє антирелігійне рішення органів державної влади України

24 жовтня 2023 року на засіданні Архієрейського Собору Польської Церкви було зроблено заяву щодо «делегалізації Української Православної Церкви з боку державної влади». Про це повідомляє сайт orthodox.pl, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

У заяві ієрархи Польської Церкви наголосили на «необхідності єдності Церкви, яка була порушена неканонічним церковним становищем в Україні».

«Священний Архієрейський Собор Польської Автокефальної Православної Церкви з великим нерозумінням сприйняв інформацію про делегалізацію Української Православної Церкви з боку державної влади. Архієрейський Собор звертає особливу увагу на те, що Церква Христова має онтологічний вимір і не підлягає людським правовим нормам. Нею керує Сам Іісус Христос, наш Спаситель», – сказано у тексті заяви Собору.

Архієреї закликали «посилено молитися за мир в Україні та на Святій Землі, де почалися бойові дії, під час яких гинуть безневинні люди».

Просмотров: 2131