На Рівненщині прихильники ПЦУ витісняють із церковного будинку родину священника УПЦ

У селі Почапки Рівненської області представники ПЦУ, які раніше вигнали релігійну громаду УПЦ з храму, тепер витісняють священника з родиною з церковного будинку. Тут віряни Хрестовоздвиженської парафії збиралися на молитву після захоплення їхньої церкви. Про це 29 лютого 2024 року повідомила пресслужба Рівненської єпархії, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Днями в будинок неочікувано вселився клірик ПЦУ й не дав настоятелю парафії протоієрею Андрію Юрчаку часу на виселення.

«Ми з родиною понад десять років живемо у цьому будинку, тримаємо господарство, я бджоляр. Попередньо після суду, який громада ПЦУ виграла, у нас була домовленість, що ми переїдемо, як закінчиться опалювальний сезон. Однак до нас у будинок нахабно вдерлися, не даючи можливості зібратися, та поселили разом з нами “священника” ПЦУ», – розповів отець Андрій.

Клірик ПЦУ зайняв кімнату, в якій понад рік молилися віруючі, а сім’я протоієрея Андрія Юрчака змушена ділити з ним житло.

«У нас спільна кухня та санвузол. Уявили? Ми в цьому будинку робили ремонт, дбали про нього. Тепер змушені виїхати – щоправда, поки немає куди. У селі наша родина придбала будинок, але він не придатний до життя. Там треба робити ремонт», – сказав священник.

Як зазначають у єпархіальній пресслужбі, релігійна громада УПЦ, яку два роки тому виселили з храму, тепер зіткнулася з новим викликом – потрібно шукати приміщення для молитви та закінчити ремонт у будинку настоятеля, щоб родина могла переїхати. Окрім того, у листопаді 2023 року парафіяни почали будувати нову церкву в селі.

Віруючим потрібна молитовна та фінансова підтримка. Реквізити для допомоги за посиланням.

Просмотров: 917