Духовенство й віряни УПЦ провели благодійні ярмарки для підтримки Захисників України

10 березня 2024 року, у Неділю м’ясопусну, у храмах Української Православної Церкви з метою збору коштів для допомоги ЗСУ відбулися благодійні ярмарки. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні пресслужби.

На території Ольгинського собору міста Києва відбувся благодійний захід-ярмарка «Масляна» зі збору коштів для Збройних Сил України.

На ярмарку відвідувачі мали змогу скуштувати смачні млинці з різними начинками, смаколики, випити гарячі напої та придбати текстильні вироби ручної роботи (від майстрів Ольгинської парафії).

В ході заходу було зібрано близько 70 тис. грн. Дані кошти направлять на потреби воїнів, які отримали поранення в бою та перебувають зараз на лікуванні.

З благословення митрополита Володимир-Волинського і Ковельського Володимира на території Успенського кафедрального собору міста Володимир парафіяни організували благодійний ярмарок зі збором коштів на підтримку українських воїнів.

Під час ярмарки можна було скуштувати млинці та різні смаколики, а також придбати вироби ручної роботи для домашнього вжитку та багато іншого.

У ярмарці взяв участь і владика Володимир. Він привітав організаторів та учасників, побажав, аби продовженням щирих молитов завжди були добрі справи та закликав усіх підтримати збір коштів на потреби ЗСУ.

Також у Володимир-Волинській єпархії благодійний ярмарок зі збором коштів для воїнів ЗСУ відбувся у храмі на честь Різдва Пресвятої Богородиці села Здомишель.

На благодійному заході вдалося зібрати 10 тис. грн, частину з яких передадуть на екіпірування наших воїнам з Волині, а частину – для придбання харчових продуктів Захисникам з села Здомишель.

У Преображенському храмі села Тучин Рівненської єпархії з нагоди початку Масляної відбулось святкове частування. Під час заходу було проведено збір коштів на потреби ЗСУ.

Спільними зусиллями настоятеля протоієрея Володимира Демедюка, прихожан та гостей храму для допомоги Захисникам України було зібрано 35 тисяч гривень.

У Сергіївському храмі міста Корець на Рівненщині також провели благодійний ярмарок «Масляна для ЗСУ», під час якого вдалося зібрати 13 609 грн для потреб українських воїнів.

Настоятель ієрей Ярослав Холодницький висловлює вдячність усім парафіянам, які готували страви та надавали посильну фінансову допомогу.

Благодійний ярмарок у Рівненській єпархії також провели вихованці недільної школи Іоанно-Богословської парафії села Бармаки. В ході заходу вдалося зібрати 8 тис. грн на потреби ЗСУ.

Благодійні ярмарки протягом Сирної седмиці проводяться також в інших храмах і монастирях Української Православної Церкви. Інформацію про це можна знайти на інтернет-ресурсах єпархій.

Просмотров: 108