Предстоятель розповів, як піст допомагає людині повернути втрачений рай (відео)

Бог, створивши людей, наділив їх свободою, однак наші праотці піддалися спокусі і втратили ті блага, якими Він наділив їх. Сьогодні християнам, щоб повернути собі втрачений рай, потрібно потрудитися. Про це сказав у своїй проповіді в Неділю про вигнання Адаму з раю Блаженніший Митрополит Онуфрій, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Люди були найдосконалішим творінням Божим, – зазначив Архіпастир. – Вони жили в раю і насолоджувалася світлою радістю, миром, яким осяяна Божественна природа. Господь дав людині свобідну волю. Вона могла вдосконалюватися, свідомо спонукати себе виконувати священні Божественні закони і сама вирішувати, як їй чинити. Однак сталося так, що людина спокусилася».

Перші люди повірили обману диявола, який зажадав відлучити їх від райського блаженства та істини. Таким чином, за словом Першосвятителя, «порушивши Божу заповідь не вкушати від дерева пізнання добра і зла, вони відвернулися від Божественної любові».

Як сказав Предстоятель, через недотримання посту перші люди втратили Небесний рай, через піст християни можуть його собі повернути.

«Святий Великий піст – це якраз той час, коли людина повинна духовно трудитися більш інтенсивно, щоб очистити себе від скверни гріха, від всякої неправди. Корінь кожного гріха – неправда. Неправда по відношенню до Бога, один до одного, до творіння Божого, до себе самого. І за час посту ми повинні докласти зусиль, наскільки хто може, щоб хоч трохи, більше або менше, себе очистити від всякої неправди, від всякого гріха», – наголосив Блаженніший владика.

Митрополит Онуфрій побажав усім Божої допомоги у трудах проходження подвигу посту.

«Нехай Господь допомагає нам в міру своїх сил потрудитися над тим, щоб очистити себе від скверни плоті і духа через покаяння, молитву, утримання в їжі, почуттях, думках та бажаннях. І приблизити себе до раю, який Господь відкрив через Своє Втілення та Воскресіння. Саме від нас тепер залежить, чи будемо ми достойні, спроможні повернути собі втрачений рай», – підсумував Його Блаженство.

Просмотров: 904