У Конотопській та Хмельницькій єпархіях звершили чернечі постриги

28 квітня 2024 року митрополит Конотопський і Глухівський Роман звершив чернечий постриг у Харалампієвському жіночому монастирі с. Гамаліївка на Сумщині, 29 квітня  архієпископ Хмельницький і Старокостянтинівський Віктор звершив чин постригу у Хрестовоздвиженському чоловічому монастирі м. Старокостянтинова Хмельницької області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужби Конотопської та Хмельницької єпархій.

У чернечому чині новопострижені сестри Харалампієвської обителі отримали нові імена: послушниця Ніна відтепер монахиня Серафіма, а послушниця Валентина – монахиня Харалампія.

Після завершенні постригу владика Роман звернувся до всіх присутніх із настановчим словом, в якому зазначив, що сьогоднішня подія є великою радістю, оскільки в цей день Церква поповнилася новими світильниками віри Христової. Також архієрей привітав з цією важливою подією в житті монастиря ігуменю Софію та сестер обителі.

За традицією, новопострижені черниці перебуватимуть у храмі три доби, де цілодобово читатимуть Псалтир та возноситимуть свої молитви за увесь світ.

У Страсний понеділок, після уставного вечірнього богослужіння, архієпископ Віктор звершив чернечий постриг у малу схиму над іноком Варлаамом (Кухар) та послушником Сергієм Штанько у храмі преподобного Серафима Саровського Хрестовоздвиженського чоловічого монастиря м. Старокостянтинова.

Участь у чині постригу взяли: духівник Хмельницької єпархії архімандрит Пахомій (Дідик), намісник монастиря архімандрит Іоасаф (Горкавчук), благочиний у справах монастирів ієромонах Феодосій (Слободянюк), архімандрит Паісій (Куліш) та ієромонах Макарій (Груздєв).

Ченці отримали нові імена: інок Варлаам – Амвросій (на честь святителя Амвросія, єпископа Камʼянець-Подільського, сповідника), Сергій – Константин (на честь рівноапостольного царя Константина).

Після постригу архієпископ Віктор звернувся зі словами настанов до новопострижених монахів.

 

Просмотров: 145