23 листопада 2016 року з нагоди дня народження Блаженнішого Митрополита Володимира (+2014, Сабодана) в Українській Православній Церкві звершували заупокійні богослужіння, влаштовували вечори пам’яті та поминальні обіди. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

З благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія панахиди на могилі Блаженнішого Митрополита Володимира в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі звершувалися протягом дня.

У Сумській духовної семінарії відбувся вечір пам’яті Блаженнішого владики. У 81-й день народження спочилого Предстоятеля ректор Сумської духовної семінарії архієпископ Сумський і Охтирський Євлогій звершив панахиду в домовому храмі семінарії у співслужінні проректора архімандрита Антонія (Бондаренко), викладачів та студентів у священному сані.

Потім відбувся урочистий Акт в залі зібрань Сумської духовної семінарії. Архієпископ Євлогій розповів зокрема про особливо пам’ятний період для Сумської єпархії архирейства єпископа Чернігівського і Ніжинського Володимира (Сабодана), керуючого Сумською єпархією, у який, незважаючи на безбожний тиск атеїстичної влади, не був закритий жоден храм в Сумській області.

У дар Сумській духовній семінарії Його Високопреосвященство подарував Святий Антимінс, підписаний Блаженнішим Митрополитом Володимиром у бутність його архіпастирського служіння на Сумській кафедрі у 1971 році.

img_5589

Варто зазначити, що у Сумській духовній семінарії особливо шанують пам’ять Архіпастиря. В актовому залі духовної школи розміщена музейна експозиція, присвячена Владиці Володимиру.

У Вінницькій єпархії  панахиду за спочилим Предстоятелем звершив митрополит Вінницький і Барський Симеон у домовому храмі єпархіального управління на честь священномученика Макарія Овруцького.

Йому співслужили клірики Спасо-Преображенського кафедрального собору, духовенство храмів м. Вінниці, також за богослужінням молились працівники єпархіального управління.

За спокій душі Блаженнішого Митрополита Володимира молилися й вірні Джанкойської єпархії. Архієпископ Джанкойський і Роздольненський Аліпій очолив панахиду по спочилому Предстоятелю у співслужінні духовенства.

Також заупокійні богослужіння за Митрополитом Володимиром проходили в обителях та храмах Мукачівської єпархії.

Панахида та поминальний обід для вірян та незаможних людей відбулися в столичному Кафедральному соборі на честь Воскресіння Христового. Заупокійне богослужіння в Андріє-Володимирському храмі очолив вікарій Київської Митрополії єпископ Бородянський Варсонофій. Пам’ять приснопам’ятного Предстоятеля Української Православної Церкви вшанували працівники відділів Собору, парафіяни храму та жителі Києва, серед яких незаможні та літні люди.

2img_7352

Після панахиди у Духовно-просвітницькому центрі УПЦ відбувся поминальний благодійний обід.

Для незаможних і літніх людей в цей день також був організований концерт. Одна з пісень, що прозвучали зі сцени, була написана на вірші митрополита Володимира.

Просмотров: 1354

Залишити відповідь