Предстоятель: Надійтеся лише на Бога, від Якого всі блага (відео)

На цьому Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій наголосив у своїй проповіді 5 грудня 2021 року, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Архіпастир нагадав зміст і сенс євангельської притчі про нерозумного багача (Лк. 12: 13-21).

Його Блаженство зупинився на двох аспектах, на які Господь звертає нашу увагу в цій історії.

Перший аспект: що є справжнім багатством для християнина.

Як зауважив Предстоятель, саме Господь дарує нам земні скарби.

«Людина в землю сіє зерно, а Господь і дощ посилає, і вітер, — і земля вирощує з того зерна колос. Господь через землю дарує людині все необхідне для її життя, для того, щоб пити, їсти, одягатися», — зауважив він.

Другий аспект: людина не повинна ставити земні скарби, даровані Богом для її життя, вище за самого Бога.

Однак часто, за словами Архіпастиря, люди чинять саме навпаки. «І вони Бога, який дарував ці скарби, не шанують, а шанують сам скарб, — додав владика. — Господь нас попереджає, що ми не повинні схилятися перед земними скарбами, не повинні на них надіятися. Надіятися треба на Бога, який дає людині всяке благо для земного життя і для життя небесного».

Причому, як зауважив Предстоятель, людина може й не мати багатств, але приліпитися до однієї речі так, що та стане для неї вище за Бога. Владика застеріг від цього.

Блаженніший Митрополит Онуфрій відзначив, що людина має господарювати над багатством, а не воно над нею. Земне з собою у Вічність ми не заберемо.

«Господь нагадує, що людина багатіє тим, що йде у Вічність, — зазначив він. — «Багатіти в Бога» означає багатіти благодаттю Святого Духа, яка дається людині як нагорода за її смирення, терпіння, за її любов, милосердя, добрі справи, які ми робимо. Сила Святого Духа допомагає нам на землі і вводить у Вічність», — підсумував він.

Просмотров: 583