У КДАіС відбувся випуск вихованців 4-го класу семінарії заочного відділення

24 травня 2024 року, у день пам’яті святих рівноапостольних Кирила і Мефодія, учителів Слов’янських, відбувся випуск вихованців 4-го класу Київської духовної семінарії заочного відділення. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу КДА.

Цього дня Божественну літургію в Академічному храмі в ім’я преподобного Іоанна Дамаскина Покровського чоловічого монастиря у Голосієві звершили голова Учбового комітету при Священному Синоді Української Православної Церкви митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент та ректор Київської духовної академії і семінарії архієпископ Білогородський Сильвестр. Високопреосвященнішим владикам співслужили члени адміністрації, викладачі і випускники заочного відділення Київських духовних шкіл у священному сані.

Пряма трансляція богослужіння проводилась на офіційній сторінці КДА у мережі Facebook.

За богослужінням також молились викладачі, студенти та вихованці КДАіС, випускники заочного відділення, паломники обителі та парафіяни храму.

Богослужбові піснеспіви виконував академічний хор студентів Київських духовних шкіл під керівництвом регента архімандрита Леонтія (Тупкала).

Під час Літургії були піднесені прохання про мир на українській землі, про позбавлення від ворога, щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки, щоб Господь благословив людей доброї волі, які допомагають нужденним.

Також були піднесені заупокійні молитви за усіх полеглих українських воїнів, невинно вбитих під час війни та усіх спочилих православних християн.

Наприкінці богослужіння біля ікони свята був звершений чин славлення. Владика Климент звернувся до присутніх зі словом проповіді, привітав владику ректора та усіх присутніх зі святом і передав благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія. Архієпископ Сильвестр подякував митрополиту Клименту за спільне богослужіння і закликав на всіх Боже благословення.

Після завершення богослужіння, відбувся урочистий випуск заочного відділення Київської духовної семінарії. До випускників звернувся владика ректор зі словами настанов та подякував їм за 4 роки навчання у Київських духовних школах. В свою чергу, випускники висловили слова подяки ректору та всій корпорації Київських духовних шкіл.

Насамкінець владика Сильвестр вручив випускникам дипломи. Дипломи бакалаврів отримали 80 студентів. Урочистий випуск заочного відділення Київської духовної семінарії завершився традиційним загальним фото біля Академічного корпусу.

Просмотров: 467