Коментар Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ у зв’язку з наміром Румунської Православної Церкви відкрити свою структуру на території України

Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує коментар у зв’язку з наміром Румунської Православної Церкви відкрити свою структуру на території України.

Рішення Священного Синоду Румунської Православної Церкви щодо наміру відкрити свою структуру на канонічній території Української Православної Церкви сприйняте нами зі здивуванням та стурбованістю, як таке, що суперечить канонічному устрою церковного життя, який будується на територіальному, а не на національному принципі.

Маючи в своєму лоні румуномовні парафії, Українська Православна Церква цінує їх, бо їхня присутність у нас підкреслює універсальну природу Церкви. Ми також робимо все необхідне для того, щоб румуномовні віряни відчували себе комфортно в лоні нашої Церкви, маючи повну свободу в звершенні богослужінь румунською мовою та збереженні своїх національно-духовних традицій.

Стосунки між Румунською і Українською Православною Церквою завжди були теплими і конструктивними, а тому хочеться надіятися на те, що прийняте румунською стороною рішення буде переглянуте і не затьмарить традиційно добрих стосунків між нашими Церквами.

Просмотров: 2012