Блаженніший Митрополит Онуфрій з первосвятительським візитом відвідав Кіровоградську єпархію

20-21 вересня Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій з архіпастирським візитом відвідав Кіровоградську єпархію.

20 вересня, напередодні свята Різдва Божої Матері, Предстоятель Української Православної Церкви очолив святкову  Всеношну  в Кафедральному соборі Різдва Пресвятої Богородиці м. Кіровограда.

Його Блаженству співслужили: Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископи – Івано-Франківський і Коломийський Пантелеімон, Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф, єпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп,  духовенство міста Кіровограда.

За богослужінням Блаженніший Владика звернувся до присутніх в соборі, зокрема, зазначивши:

«Наш візит полягає у спільній молитві. Це те, що потрібно сьогодні світу, це завжди було потрібно, але зараз особливо затребуване. Сьогодні ми молимося, в першу чергу, щоб Бог зробив нас причасниками Вічного Життя. По – друге, щоби послав мир на нашу землю. Просимо Всемилостивого Господа про дарування миру і Свого благословення на нашу землю».

21 вересня, в день Різдва Божої Матері, Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій  звершив освячення Благовіщенського храму в місті Кіровограді. Після чину освячення Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив у храмі першу Божественну літургію.

Його Блаженству співслужили: Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній,  архієпископи – Криворізький і Нікопольський Єфрем, Івано-Франківський і Коломийський Пантелеімон, Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф, клірики кафедрального собору Різдва Пресвятої Богородиці.

Після читання Євангелія Його Блаженство виголосив проповідь на тему свята, в якій розповів про історичний контекст і богословський зміст події народження Божої Матері.

Наприкінці богослужіння керуючий Кіровоградською єпархією архієпископ Іоасаф подякував Митрополиту Онуфрію  за  візит та піднесені молитви і на згадку про цей день подарував образ святителя Миколая Чудотворця.

У відповідному слові  Первосвятитель подякував усім, хто доклав зусиль для зведення нового собору, побажавши їм Божого благословення, та вручив церковні нагороди. Зокрема, орденом Української Православної Церкви святого апостола Андрія Первозванного був нагороджений  ктитор собору Євген Бахмач.

 

Детальніше на Офіційному сайті Кіровоградської єпархії

Просмотров: 3049

Залишити відповідь