Блаженніший Митрополит Онуфрій: Ми маємо зробити усе можливе, аби припинити війну

Напередодні свята на 1000-ліття мученицької кончини святих благовірних князів та страстотерпців Бориса та Гліба Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій оприлюднив своє послання до духовенства та мирян. В ньому Він звертає увагу на важливість прикладу святих страстотерпців у наш час, який став для України періодом особливих випробувань. «Триває збройне протистояння в Донецькій та Луганській областях. Триває і небувала інформаційна війна. Пропаганда руйнує братні взаємини між народами та розриває навіть кровні родинні зв’язки. Де нам шукати порятунку? Як здолати негаразди і розбрат, коли між братами по вірі рясно посіяні насіння ворожнечі та міжусобиць, дають свої криваві сходи? Пролита за останній рік на нашій землі кров волає до Неба. Тільки Всемилостивий Господь в силі позбавити вірних своїх від будь-якої біди. Тільки «Бог нам притулок і сила, помічник у скорботах, що надходять на нас» (Пс. 45:2)» – сказано у посланні.

Його Блаженство звернувся до всіх братів по вірі із закликом завжди пам’ятати про відповідальність перед майбутнім нашої Святої Церкви і нашої Батьківщини — України. «Ми маємо зробити усе можливе, аби припинити війну та встановити довгоочікуваний мир у нашій Державі. Для духовенства є неприпустимими будь-які заклики до військової агресії та ворожнечі. Ні в якому разі ми не маємо права виправдовувати війну релігійними гаслами. Я закликаю православних, які знаходяться сьогодні по різні сторони збройного конфлікту, побачити один в одному братів та стати на шлях примирення. … Якщо ми не зупинимо війну у своїх серцях, вона буде лише розпалюватися зовні».

Блаженніший владика закликав усіх вірних Української Православної Церкви до підсиленої молитви до Господа нашого Іісуса Христа, Його Пречистої Матері, святих князів страстотерпців Бориса і Гліба та всіх Святих, які просіяли в нашій землі, щоб Бог примножив у людських серцях любов.

З повним текстом послання можна ознайомитися ТУТ

Просмотров: 2323