В Західному регіоні не вщухає релігійний екстремізм. «Правий сектор» знову захоплює храми (+ВІДЕО)

14 листопада біля 9-ї ранку, в село Залухів, що на Волині приїхав автобус і 10 машин з представниками «Правого сектору». Про це повідомив Інформаційному відділу УПЦ клірик Волинської єпархії священик Олег Точинський. Цим самим радикали знову намагалися розпалити міжконфесійний конфлікт навколо храму в ім’я Архистратига Михаїла громади УПЦ.

«Неочікувано, в суботу, біля 9-ї ранку приїхав автобус і 10 (!) машин з вояками «Правого сектору». Коли прибульці попрямували до храму, селяни перекрили їм дорогу і стали біля церковних дверей», – розповідає священик Олег Точинський. Радикали вимагали відкрити їм храм. У відповідь віряни почали дзвонити у дзвони. На цей заклик місцеві жителі почали збігатися і представникам «Правого сектору» нічого не залишалося, як відступити.

Наступного дня, 15 листопада, прихильники «Київського патріархату» в черговий раз порушили закон і увірвалися в храм у селі Птича, що на Рівненщині повідомляє Інформаційний відділ УПЦ, з посиланням на сайт Рівненської єпархії.

26 жінок, що підтримують розкольників, зачинилися у храмі і почали вимагати скасувати рішення Суду, яке було прийнято на користь УПЦ.

«Вчора близько 20 парафіянок «Київського патріархату» вломилися в храм і замкнулися зсередини. Заявили, що починають голодування, але в церкву несуть пакети з їжею і відра для туалету», – розповіли місцеві жителі. Розкольники  збираються жити в храмі, доки церковне приміщення не перейде у власність «Київського патріархату».

df8ac4a18619d3b53556455858b1cbac
Перекриття траси Київ-Чоп. Фото uoj.org.ua

Місцеві жителі вважають такі дії наругою над святинею. Тож, десятки віруючих Української Православної Церкви змушені були перекрили трасу Київ-Чоп, з вимогою до влади та міліції видалити з храму жінок, які вчинили над ним наругу.

«Суд відбудеться 2 грудня. Думаю, що саме це й спонукало представників “УПЦ КП” піти на нахабне захоплення храму. Вони розуміють, що слухання завершаться не на їх користь», – повідомляє священик Рівненської єпархії Микола Сисонюк.

Читайте також: На Рівненщині «Правий сектор» знову допоміг рейдерам захопити храм

Нагадаємо, що храм УПЦ у селі Птича Дубенського району піддається нападкам зі сторони розкольників вже більше року.

Просмотров: 1951