26 листопада, з благословення митрополита Одеського і Ізмаїльського Агафангела, на запрошення Генерального консула Румунії в Одесі Еміля Рапча, настоятель Свято-Успенського кафедрального собору Одеси протоієрей Іоанн Желіховський взяв участь в урочистому прийомі з нагоди Дня національної єдності Румунії. Про це повідомляє Інформаційний відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Одеської єпархії.

День національного єднання Румунії святкується з 1 грудня 1918 року, коли представники румунів з Трансільванії і Банату проголосували за об’єднання з Королівством Румунії.

Читайте також: Вікарій Київської Митрополії взяв участь у прийомі з нагоди Дня незалежності Лівану

Від імені митрополита Агафангела священик привітав пана Рапча та співробітників консульства зі святом, підкресливши важливість цього дня не тільки для Румунії, але й для численних етнічних румун, що мешкають у південних районах Одеської області.

В свою чергу дипломат висловив вдячність Його Високопреосвященству за миротворчу діяльність, завдяки якій у багатонаціональному південному регіоні України зберігається мир та взаєморозуміння.

Читайте також: 150 переселенців і нужденних отримали допомогу від Одеської єпархії (+ВІДЕО)

Просмотров: 588