У Рівному відбувся Хресний хід на підтримку вірян села Птича (+ФОТО)

23 грудня у Рівному відбувся Хресний хід духовенства та вірян Української Православної Церкви на підтримку парафіян УПЦ, що в цей момент знаходяться заблокованими в храмі с. Птича Дубенського району. Про це повідомляє Інформаційний відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

О 10.00 годині ранку понад 500 чоловік вирушили від Свято-Воскресенського кафедрального собору до Рівненської обласної державної адміністрації, маючи на меті привернути увагу суспільства та органів державної влади до ситуації, яка склалася навколо храмів та релігійних громад Української Православної Церкви в області.

Дотримуватися українських законів та виконання судових рішень, прийнятих іменем України вимагали учасники мирної ходи.

Митрополит Рівненський і Острозький Варфоломій звернувся до учасників Хресного ходу та зачитав звернення  єпархії до Голови Рівненської обласної державної адміністрації Чугуннікова В.С.

«Ми, православні віруючі Рівненської єпархії, вимушені звернутися до Вас захистити наші законні права, оскільки з боку відповідних державних структур, які покликані Законом України стояти на сторожі законів, ми не знаходимо ані підтримки, ані захисту», – наголосив керуючий єпархією.

Критичним прикладом зухвалого ігнорування прав віруючих УПЦ та законів України митрополит Варфоломій називав ту напружену ситуацію, що склалася навколо Успенського храму УПЦ в селі Птича Дубенського району в ці дні. Православні віруючі, навіть маючи відповідні рішення судових інстанцій, не можуть потрапити у власний храм, щоб там звершувати богослужіння, зазначив митрополит Варфоломій.

Читайте також: ВІДЕОФАКТ: Побиття вірян УПЦ розкольниками та радикалами у селі Птича

«Нам перешкоджають це зробити прихильники Київського патріархату. Якоїсь конкретної допомоги і підтримки з боку відповідних державних структур ми не бачимо, – виголосив владика слова звернення. – Навпаки, розкольники і прихильники Київського патріархату, порушуючи державні закони, не тільки не притягуються до відповідальності, але й отримують відповідну підтримку від державних структур. Порушуються закони тими, хто повинен їх виконувати і стояти на їх охороні».

Голову РОДА попросили забезпечити виконання законів, які регулюють церковне життя в області. Представників Рівненської ОДА закликали не приймати однієї зі сторін конфлікту, а керуватися виключно Законами України та забезпечувати виконання даних законів усіма гілками влади в регіоні.

Читайте також: На Рівненщині суд зобов’язав розкольників усунути перешкоди у користуванні храмом громаді УПЦ

За повідомленням клірика Рівненської єпархії протоієрея Віктора Земляного, до мітингувальників вийшов перший заступник голови Рівненської ОДА і запросив представників духовенства до перемовин. За їх наслідком досягти вирішення ситуації не вдалося. «Влада називає себе заручником ситуації. Домовилися лишень про те, що людей, які наразі знаходяться в храмі у с. Птича замінять інші віряни УПЦ», – повідомив протоієрей Віктор Земляний.

 

 

Просмотров: 1967