Віруючі Кременчуцької та Сєверодонецької єпархій передали військовослужбовцям ЗСУ пасхальні подарунки

Учні недільної школи одного з храмів Кременчука відправили на Схід воїнам малюнки, а капелан Сєверодонецької єпархії освятив приміщення однієї з військових частин Луганщини, повідомляє Інофрмаційно-просвітницький відділ УПЦ.

p12807632 травня, глава військового відділу Кременчуцької єпархії протоієрей Костянтин Маслов традиційно звершив освячення пасок в розташуванні місцевого 107-го реактивно-артилерійського полку і військової частини № 3059 Національної гвардії України.

Благословивши військовослужбовців, священнослужитель запалив кожному захиснику Вітчизни свічку від Благодатного вогню, привезеного напередодні Світлого Христового Воскресіння з храму Гробу Господнього в Єрусалимі. Отець Костянтин передав військовим привітання від єпископа Кременчуцького і Лубенського Миколая.

dsc_0178Декількома днями раніше військовослужбовцям тієї ж частини № 3059, які знаходяться сьогодні в зоні АТО, були передані великодні подарунки, зібрані парафіянами храмів Кременчуга. Гвардійцям привезли паски, яйця, солодощі, засоби особистої гігієни та багато іншого. Вихованці дитячої Недільної школи храму святого Іоанна Воїна передали захисникам Вітчизни до свята зворушливі малюнки.

Того ж дня, 2 травня, архієпископ Сєверодонецький і Старобільський Никодим відвідав Луганський прикордонний загін, що знаходиться в Старобільську.

IMG_8620Архієрей привітав прикордонників зі Світлим Святом Христового Воскресіння. «Це головна і найочікуваніша подія в році для православних християн, – зазначив у своєму вітальному слові Його Високопреосвященство. – Через Своє Воскресіння Христос зробив нас переможцями смерті. Тому ми так радіємо і святкуємо в ці дні».

З побажаннями любові, доброго здоров’я Преосвященний владика роздав присутнім паски.

В свою чергу, керівник Відділу по взаємодії зі збройними силами Сєверодонецької єпархії ієромонах Арсеній (Складанюк) відвідав військову частину № 3032 ЗСУ і Кремінський інтернат.

DSC_0180 (1)Священномонах звернувся з вітальним словом і проповіддю до воїнів після чого звершив чин молебню на Святу Пасху, освятив паски і приношення а також окропив святою водою особовий склад і казармені приміщення частини.

Після візиту до військовослужбовців ієромонах Арсеній і клірик храму Блаженної Матрони Московської ієрей Максим Кармазін відвідали підшефний Кремінський інтернат для престарілих.

Просмотров: 423