Сільська громада на Волині, у якої «УПЦ КП» відібрала храм, відзначила престольне свято

Свято-Введенський храм села Печихвости був незаконно відібраний у віруючих у 2014 році

4 грудня 2016 року, у свято Введення в храм Пресвятої Богородиці, своє престольне свято молитовно відзначила православна громада села Печихвости Волинської області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Волинської єпархії.

Оскільки храм у віруючих Української Православної Церкви ще у 2014 році відібрали представники так званого Київського патріархату, богослужіння проходять у пристосованому для цього приміщенні – в одній з кімнат сільського будинку парафіян. Також, незважаючи на думку односельців та всупереч їхньому осуду, ті, хто залишилися у канонічній Церкві, відвідують богослужіння у сусідніх селах та м. Горохів.

У день престольного свята молебень з акафістом до Пресвятої Богородиці очолив благочинний Мар’янівського округу протоієрей Миколай Черняк, який зараз духовно опікується громадою та звершує тут богослужіння. Йому співслужив клірик храму Різдва Христового м. Горохова ієрей Андрій Гаврилюк.

Після молитви отець Андрій звернувся до парафіян зі словами привітання та підтримки, подякував за стійкість у вірі та побажав терпіння у час випробувань.

Просмотров: 799

1 коментар

Залишити відповідь