Радикали «Правого Сектору» на Франківщині побили віруючих УПЦ: у одного чоловіка струс мозку, в іншого зламана рука (оновлено, відео)

Сьогодні, 28 вересня 2018 року, близько 13:00 праворадикали з «Правого сектору» в смт. Богородчани на Івано-Франківщині захопили будівлі Митрополичих палат при Свято-Троїцькому храмі, що були надані в користування релігійній громаді Української Православної Церкви. Зламали двері, розбили вікна та побили віруючих. За інформацією, що отримав Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ, один із чоловіків отримав струс мозку, ще одному зламали руку, від рук рейдерів постраждав також настоятель храму протоієрей Володимир Шувар.

Кремезних чоловіків біля храму помітили парафіяни. Надійшла інформація, що голова «Правого сектору» збирає людей біля церкви, щоб зайти до храму і захопити його. Тож, швидко сюди підтягнулися місцеві жителі — парафіяни Свято-Троїцького храму — і спробували зашкодити рейдерському захопленню.

Радикали, за словами очевидців, змогли проникнути в приміщення палат через внутрішній двір — музичну школу, яка примикає до будівель. Увірвавшись, вони влаштували бійку з парафіянами, котрі знаходилися всередині,  в результаті якої декілька осіб отримали серйозні травми — двом чоловікам відповідно зламали руку та розбили голову. Настоятеля ж храму, заламавши йому руки, штурханами викинули на вулицю. Вигнавши таким чином усіх парафіян, рейдери змінили замки.

Все сталося настільки швидко, що навіть не вдалося зафіксувати це на камеру, повідомляють очевидці. Тим більше, праворадикали поводилися настільки агресивно, що такі дії були просто неможливими.

Невдовзі на місце події прибула поліція, яка зафіксувала факт побиття місцевих жителів.

«Один чоловік отримав забій м’яких тканин надбрівної ділянки голови, іншому діагностували розтяжку зв’язок ліктьового суглобу», — зазначили у прес-службі поліції Івано-Франківської області, написала «Українська правда».

Наразі ситуація на місці події залишається напруженою.

З’явилося відео з місця події:

Серед тих, хто захоплював сьогодні Митрополичі палати на території Свято-Троїцького храму УПЦ в с. Богородчани на Франківщині були представники місцевої влади, НВР «Правий сектор», на чолі з очільником місцевого осередку, про це повідомили в Івано-Франківській єпархії.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 13185

11 коментарів

  1. Слава Богу!

    Можливо ця інформація буде корисною:

    27 вересня 2018 р. особовому складу Богородчанського відділення Надвірнянського відділу поліції представили нового керівника. Ним став підполковник поліції Ростислав Прокопчук, який до цього перебував на посаді начальника Івано-Франківського відділу поліції.

    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2454810784559547&id=971824322858208&__xts__%5B0%5D=68.ARCpUeh0CVSnxhiqSOhXAAgiao3NPrTrr9BCLE858XYtb-z9LqgiOb9SnMbpcjv0yQKzKD1fr8LmnLYwyeeheS0nhh81tNpOQsSfTwFgmVilvTrZycpD2M2Tddoe7yHGndnvxAUJDO77dlWisx8xujwISKP7KYDYzFhmkItHKZz7F8XpewtPpA&__tn__=-UC-R

  2. Чувствуется рука секты “Киевского патриархата”, снова своих бандитов прислали. Опять вылезли эти демоны. Заблокировать все выходы и выкуривать их дымом.

  3. Сейчас необходимо точно выяснить кто их направил. Все их противоправные действия фиксировать и пригласить на место представителей международных правозащитных организаций.

    1. Суд Божий соединиться с судом земным и по закону все будут отвечать.Пострадавшим надо снять побои и фиксировать в райотдел и дальше, это козлы стоящие как волки.Страх Божий потеряли на священника руку подняли,братьев били,Господи помилуй нас и не дай ворам влесть в овчее стадо твое.Аминь.

  4. https://censor.net.ua/news/3088677/pereputali_chinovnikov_s_pravym_sektorom_politsiya_obyasnila_chto_tserkov_na_ivanofrankovschine_nikto/sortby/tree/order/desc/page/1#comments

    Верующие УПЦ МП отказываются освободить принадлежащее музыкальной школе помещение, которое им ранее предоставили в аренду местные власти.

    Сообщение УПЦ МП о захвате Свято-Троицкого храма в пгт. Богородчаны не соответствует действительности. Об этом сообщили в пресс-службе Национальной полиции Ивано-Франковской области, информирует Цензор.НЕТ.

    “Причиной конфликта является передача комиссией Богородчанского районного совета и администрации имущественного комплекса памятника архитектуры – Мирополичьих палат (духовенства и келий) Доминиканского монастыря, расположенного на улице Шевченка, на баланс музыкальной школы. Против такого решения выступил представитель УПЦ МП, обратившийся в полицию,” – говорится в сообщении. Источник: https://censor.net.ua/n3088677

    1. Author

      https://news.church.ua/2018/09/28/rejderi-v-s-bogorodchani-poyasnili-svoji-diji-nebazhannyam-parafiyan-upc-dobrovilno-perexoditi-v-normalnu-cerkvu-foto-video/
      Ну полиція і очільника “Правого сектору” не помітила. І побої зафіксувала, а протизаконних дій не побачила. Які документи дозволяли чиновникам самовільно захоплювати приміщення? То чи варто вже так вірити тому, що сказано і написано на цензорі?

      !За повідомленням прес-служби Івано-Франківської єпархії участь у рейдерському захопленні брали представники місцевої влади за сприяння НВР «Правого сектору» на чолі з очільником організації Марком Більчаком в смт. Богородчани.

      «Якщо ви самі не переходите в “нормальну церкву”… Ви не підтримуєте помісну церкву», — з такими докорами зверталися до парафіян рейдери.

      При цьому можновладці намагалися пояснити свої агресивні дії рішенням органу місцевого самоврядування про передачу цих приміщень для потреб Музичної школи. Проте жодних офіційних документів, які підтвердили б їхні претензії на будівлі не надали.

      Окрім того, один з учасників захоплення проник усередину храму та спробував відімнкути його зсередини, повідомляють в Івано-Франківській єпархії.

      Невдовзі на місце події прибула поліція, яка зафіксувала факт побиття місцевих жителів.

      «Один чоловік отримав забій м’яких тканин надбрівної ділянки голови, іншому діагностували розтяжку зв’язок ліктьового суглобу», — зазначили у прес-службі поліції Івано-Франківської області, написала «Українська правда».

      Однак, у відомстві заявили, що «жодної протизаконної дії щодо споруди не здійснювалося», а також заперечили факт наявності представників «Правого сектору».”

  5. Власть начала гонения за веру,но Господь поругаем не бывает.безбожники захватили храм,но вера осталась.Это большое испытание.Слава Богу за всё.

  6. Это даже не смешно так наивно верить в справедливость,которой нет в Украине,но есть беззаконие в виде власти насилия

Залишити відповідь