В Івано-Франківській єпархії заявили про тиск правоохоронних органів на настоятелів громад

Клірики Івано-Франківської єпархії Української Православної Церкви дедалі частіше зазнають тиску з боку правоохоронних органів — настоятелі парафій отримують телефонні дзвінки із «запрошеннями» з’явитися до правоохоронних органів та вимоги надати документи релігійної громади, що суперечить законодавству України. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-службу єпархії.

Зокрема, правоохоронці, без будь-яких пояснень, окрім того, що запрошують в телефонній розмові до місцевих структур правоохоронних органів священнослужителів, ще й «вимагають для ознайомлення установчі документи релігійної громади, документи про право власності на будівлю храму, земельну ділянку тощо».

«Такі дії безсумнівно суперечать чинному законодавству України, адже згідно Конституції України, жодна релігія не може бути визнана державою як обов’язкова, — наголосили в прес-службі єпархії. — Крім того, священнослужителі не зобов’язані надавати будь-які документи чи особисто з’являтися на виклики до правоохоронних органів, якщо їх належним чином не повідомлено про мету виклику,  їхній процесуальний статус та якщо при цьому не надано скористатися правничою допомогою».

Нагадаємо, що жодна із Помісних Православних Церков не висловила підтримки легалізації розколу в Україні. 

Фото СБУ в Івано-Франківській області

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 373

Залишити відповідь