Спростовано черговий «фейк» ЗМІ: на Полтавщині прихильники «ПЦУ» намагалися перевести громаду в розкол

Прес-служба Полтавської єпархії УПЦ спростувала неправдиву інформацію ЗМІ про т. зв. «перехід у ПЦУ» Свято-Троїцької громади села Великі Будища Диканського району Полтавської області та назвали дії прихильників «ПЦУ», котрі не є членами громади, однак відкрито і наполегливо агітували парафіян, прямо у храмі УПЦ, за перехід, — провокацією. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на сайт єпархії.

Зокрема 3 лютого 2019 року відбулися парафіяльні збори, під час яких було поставлено питання про юрисдикційну приналежність і т.зв. «ПЦУ». Більшістю голосів (53 проти 11) було прийнято рішення залишитися в існуючій юрисдикції Української Православної Церкви, а також висловити підтримку Предстоятелю Української Православної Церкви Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію і правлячому архієрею Митрополиту Полтавському і Миргородському Філіпу.

Однак уже 10 лютого до Свято-Троїцького храму прибули три «священики» УПЦ КП, а також особи, які не належать до релігійної громади, та знову почали ставити питання про зміну громадою конфесійної приналежності й її перехід у т.зв. «ПЦУ». Однак вони не знайшли підтримки серед парафіян і жителів села.

«Таке втручання в життя Свято-Троїцької громади УПЦ з боку представників УПЦ КП слід розглядати як провокацію, оскільки на парафіяльному зборах 3 лютого, яке проходило згідно всіх норм, прописаних у Статуті релігійної громади, було прийнято рішення залишитися в юрисдикції Української Православної Церкви», — підкреслили в прес-службі єпархії.

Просмотров: 313

Залишити відповідь